GCMS
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.
Pořadatel
SelectScience
SelectScience® je inovativní online vydavatel v oboru vědy, který propojuje vědce s informacemi a pomáhá jim při výběru nejlepší laboratoře prostřednictvím kombinace bohatého obsahu, informací typu peer-to-peer a důvěryhodných recenzí produktů
Tagy
GC/MS
GCxGC
GC/TOF
Logo of LinkedIn

Non-target screening of food flavorings using GC×GC with BenchTOF2 and Tandem Ionisation

ZÁZNAM | Proběhlo Pá, 20.5.2022
Zjistěte, jak může GC×GC–TOF MS ve spojení s inovativním chemometrickým softwarem poskytnout komplexní srovnání složení kapalného kouře pro zlepšení postupů kontroly kvality nových aromat.
Přejít na webinář
Pixabay/Steve Buissinne: Non-target screening of food flavorings using GC×GC with BenchTOF2 and Tandem Ionisation

Pixabay/Steve Buissinne: Non-target screening of food flavorings using GC×GC with BenchTOF2 and Tandem Ionisation

Liquid smoke is the name given to flavoring products that claim to enhance food by adding a ‘smoked’ flavor to mimic the traditional smoking process.

Due to the complex nature of liquid smoke, the European Food Safety Authority (EFSA) issued new guidelines in February 2021 for the analysis of such products prior to authorization. The new guidelines call for full chemical characterization of the primary product, meaning that non-target analysis is required.

In this SelectScience webinar, discover how GC×GC–TOF MS coupled with innovative chemometrics software can provide comprehensive comparison of liquid smoke composition to improve quality control procedures and to accelerate the development of new flavorings.

Key learning objectives

  • How GC×GC–BenchTOF2 can gain greater insights into sample composition for robust aroma and flavor profiling
  • How Tandem Ionization® can be used to improve confidence in compound identification and enhance non-target workflows
  • How smart software workflows can automatically uncover key differences between complex flavor profiles

Who should attend?

  • GC(-MS) users who want to enhance their ability to analyze complex samples
  • Food, fragrance and flavor scientists interested in how advanced analytical techniques can provide a competitive edge

Presenter: Dr. Laura McGregor (Product Marketing Manager, SepSolve Analytical)

Laura’s background is in analytical forensic science, and her Ph.D. (at the University of Strathclyde, UK) focused on the chemical fingerprinting of environmental contamination using GC×GC-TOF MS. Following roles in application support and product marketing for Markes International’s TOF MS and software portfolios, she joined SepSolve in October 2017, where she continues to apply GC×GC–TOF MS to challenging applications.

Presenter: Cameron Smith (SelectScience)

Cameron studied Biomedical Science at the University of the West of England, UK, specializing in medical microbiology and oncology during his final year. As a member of the Editorial team, he now plays an integral role in shaping the content on SelectScience.

SelectScience
 

Mohlo by Vás zajímat

OMNIS NIRS

Brožury a specifikace
| 2024 | Metrohm
Instrumentace
NIR Spektroskopie, Software
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Ostatní

PEGASUS BTX Series

Brožury a specifikace
| 2024 | LECO
Instrumentace
GC/MSD, GC/TOF
Výrobce
LECO
Zaměření
Ostatní

Mass Spectra of Designer Drugs 2024

Brožury a specifikace
| 2024 | Wiley
Instrumentace
GC/MSD, Software
Výrobce
Wiley
Zaměření
Klinická analýza, Forenzní analýza a toxikologie

Analysis of Phthalate with Hydrogen Carrier Gas

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, GC/SQ
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí

Identification of Dairy and Plant-Based Milks by Agilent Resolve Raman Spectroscopy

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
RAMAN Spektrometrie
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Potraviny a zemědělství
Další projekty
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.