GCMS
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.
Pořadatel
Shimadzu Corporation
Společnost Shimadzu vyrábí nejširší sortiment přístrojů pro instrumentální analytiku, testování materiálů a life science.
Tagy
GC
GC/MS
Logo of LinkedIn

Become a Digital Wine Connoisseur - Aroma Characterization using GCMS

ZÁZNAM | Proběhlo Ne, 1.8.2021
Profilování vína a jak může GC & GCMS jako analytický nástroj pomoci při určování původu různých vín.
Přejít na webinář
Shimadzu: Become a Digital Wine Connoisseur - Aroma Characterization using GCMS

Shimadzu: Become a Digital Wine Connoisseur - Aroma Characterization using GCMS

Wine is a very delicate agricultural product, whereby, similar grape varieties can achieve very different aromatic profiles due to various cultivation conditions.

With these variations, aroma profiling of wine is essential in the production process to identify consumers' preferences, formulating conditions and also quality control. These aromatic profiles are determined by a multitude of volatile compounds which are usually characterized comprehensively using GC/GCMS. In this webinar, Prof. Erich Leitner from Graz University of Technology will share on wine profiling and how GC/GCMS as analytical tool could help on different origin of different wines.

Learning Objectives:

  • Introduction and background to the factors affecting aromatic profile of wine

  • Understand how you can use GC/GCMS as an analytical tool to identify the origins of different wines

  • Understand the benefits and limitations of different techniques in wine profiling

Presenter: Prof. Erich Leitner (Institute of Analytical Chemistry and Food Chemistry, Graz University of Technology)

Prof. Erich Leitner studied technical chemistry at the Graz University of Technology, Austria where he obtained a PhD in organic trace analysis and habilitation in “Food Chemistry”. His research activities are focused on the identification of volatile and odour active substances in food and food contact materials. Currently he is head of the research group “Food chemistry and Human Sensory Analysis” at the Institute of Analytical Chemistry and Food Chemistry at the Graz University of Technology. In his research he combines the use of a trained expert panel and highly specific equipment based on gas chromatographic techniques for the identification and quantification of aromatic compounds.

Shimadzu Corporation
 

Mohlo by Vás zajímat

Improving Battery Production Yield, Performance, and Stability Using FTIR

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
FTIR Spektroskopie
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Průmysl a chemie, Materiálová analýza

Ochrana zdrojů pitných vod: Inovativní řešení problematiky výskytu pesticidů v krajině

Ostatní
| 2024 | ALS Czech Republic
Instrumentace
LC/MS, GC/MSD
Výrobce
Zaměření
Životní prostředí

An advanced integrated GC-MS/MS and LC-MS/MS workflow for the comprehensive analysis of pesticide residues in food

Aplikace
| 2024 | Thermo Fisher Scientific
Instrumentace
GC/MSD, GC/MS/MS, GC/QQQ, LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Thermo Fisher Scientific
Zaměření
Potraviny a zemědělství

Utilizing hyphenated EC-Raman to study a model system

Aplikace
| 2024 | Metrohm
Instrumentace
RAMAN Spektrometrie
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Průmysl a chemie

Downstream Petrochemical Processes - Application Compendium

Příručky
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Průmysl a chemie
Další projekty
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.