GCMS
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.
Pořadatel
Thermo Fisher Scientific
Unikátní společnost, která se věnuje vědě a pomáhá našim zákazníkům zvyšovat produktivitu a získavat výsledky rychleji. Prostřednictvím našich předních značek - Thermo Scientific, Applied Biosystems, Invitrogen, Fisher Scientific a Unity Lab Services.
Tagy
GC/MS
SPME
Logo of LinkedIn

How SPME Keeps Revolutionizing the Analysis of Volatile Compounds in Wine

ZÁZNAM | Proběhlo Čt, 15.10.2020
V tomto webináři si ukážeme příklady analýz SPME-GC-MS pro některé důležité analyty ve víně, stejně jako aktuální poznatky a přínos nové techniky SPME-arrow.
Přejít na webinář
Thermo Scientific: How SPME Keeps Revolutionizing the Analysis of Volatile Compounds in Wine

Thermo Scientific: How SPME Keeps Revolutionizing the Analysis of Volatile Compounds in Wine

Since its introduction in the early 1990s, the solid-phase microextraction (SPME) technique has continuously gained in popularity. It is well suited to aqueous matrices and quickly became the method of choice for the analysis of wine aromas. It advantageously replaced the previous liquid-liquid extraction methods that were laborious, time-consuming, and used large amounts of solvents.

Wine is a highly complex matrix with hundreds of components ranging from traces to g/L and many minor compounds have a high sensory impact. To detect and quantify known or unknown wine components, powerful and selective extraction techniques are required as well as highly sensitive and selective MS detectors.

Examples of SPME-GC-MS analyses for some important wine analytes will be exposed as well as the recent contribution of the new SPME-arrow technique.

Presenter: Céline Franc (Research Engineer, Institute of Vine and Wine Science and Oenology Research Laboratory, University of Bordeaux, France)

Céline received her PhD in organic chemistry from Ecole Polytechnique (Palaiseau – France) in 2004. After a 2-year postdoctoral fellowship in asymmetric catalysis in Dublin (Ireland) she joined the oenology research group of Bordeaux University (France) as an analytical chemist in 2006. In the analytical chemistry and sensory analysis team, she develops new analytical methods for wine and other matrices of oenological interest. She is particularly interested in pesticides as well as flavour and off-flavour compounds.

Thermo Fisher Scientific
 

Mohlo by Vás zajímat

Improving Battery Production Yield, Performance, and Stability Using FTIR

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
FTIR Spektroskopie
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Průmysl a chemie, Materiálová analýza

Ochrana zdrojů pitných vod: Inovativní řešení problematiky výskytu pesticidů v krajině

Ostatní
| 2024 | ALS Czech Republic
Instrumentace
LC/MS, GC/MSD
Výrobce
Zaměření
Životní prostředí

An advanced integrated GC-MS/MS and LC-MS/MS workflow for the comprehensive analysis of pesticide residues in food

Aplikace
| 2024 | Thermo Fisher Scientific
Instrumentace
GC/MSD, GC/MS/MS, GC/QQQ, LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Thermo Fisher Scientific
Zaměření
Potraviny a zemědělství

Utilizing hyphenated EC-Raman to study a model system

Aplikace
| 2024 | Metrohm
Instrumentace
RAMAN Spektrometrie
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Průmysl a chemie

Downstream Petrochemical Processes - Application Compendium

Příručky
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Průmysl a chemie
Další projekty
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.