GCMS
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.
Pořadatel
Separation Science
Separation Science je přední online zdroj metod, aplikací, řešení problémů a školení v chromatografii a hmotnostní spektrometrii.
Tagy
GC
GCxGC
GC/TOF
Logo of LinkedIn

Application of GC×GC-TOFMS/FID to FAME Profiling of Dairy Fat and Advantages over Traditional GC Analysis

ZÁZNAM | Proběhlo Út, 21.4.2020
Separation Science Vám ve spolupráci se SepSolve Analytical přináší webinář zabývající se výhodami paralelní detekce pomocí hmotnostní spektrometrie TOF MS a FID pro cílenou i necílenou analýzu a kvantifikaci.
Přejít na webinář
Pixabay/ValeriaLu: Application of GC×GC-TOFMS/FID to FAME Profiling of Dairy Fat and Advantages over Traditional GC Analysis

Pixabay/ValeriaLu: Application of GC×GC-TOFMS/FID to FAME Profiling of Dairy Fat and Advantages over Traditional GC Analysis

Separation Science, in collaboration with SepSolve Analytical offers an upcoming webinar covering the benefits of parallel detection with time-of-flight mass spectrometry (TOF MS) and flame ionisation detection (FID) for confident identification of targets and non-targets, as well as robust quantitation.

The analysis of fatty acid methyl esters (FAMEs) in food is important in order to measure nutritional content. Most important is the qualitative and quantitative measurement of cis/trans fatty acids. However, conventional 1D GC struggles to resolve all components.

GC×GC is capable of full separation and identification of FAMEs based on both carbon number and degree of unsaturation. This webinar will describe the benefits of parallel detection with time-of-flight mass spectrometry (TOF MS) and flame ionisation detection (FID) for confident identification of targets and non-targets, as well as robust quantitation.

By attending this webinar you will...

  • learn the value of GC×GC-TOF MS for food analysis
  • see how GC×GC offers the unique possibility for detailed FAMEs profiling and effective fingerprinting of complex samples
  • learn how cutting-edge analytical techniques can reveal hidden information from complex food samples

Who should attend?

  • GC users who want to enhance their ability to analyse complex food samples
  • GC analysts who want to find out more about GC×GC
  • Food analysts who want to achieve a higher level of information in every single run.

Presenter: David Mannion (Teagasc)

David Mannion is a Food Chemistry Technologist in the Food Quality and Sensory Science Department at Teagasc (Cork, Ireland).

Separation Science
 

Mohlo by Vás zajímat

Utilizing hyphenated EC-Raman to study a model system

Aplikace
| 2024 | Metrohm
Instrumentace
RAMAN Spektrometrie
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Průmysl a chemie

Downstream Petrochemical Processes - Application Compendium

Příručky
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Průmysl a chemie

Analysis of VOC and SVOC Emissions from Automotive Interior Materials Using GCMS-QP2050 in Accordance with VDA 278

Aplikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
Termální desorpce, GC/MSD, GC/SQ
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Materiálová analýza

OMNIS NIRS

Brožury a specifikace
| 2024 | Metrohm
Instrumentace
NIR Spektroskopie, Software
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Ostatní

PEGASUS BTX Series

Brožury a specifikace
| 2024 | LECO
Instrumentace
GC/MSD, GC/TOF
Výrobce
LECO
Zaměření
Ostatní
Další projekty
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.