VŠCHT Praha - Výzva, která se vyplatí

Po, 11.11.2019
| Originální článek z: Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Milujeme chemii, i láska je chemie a chemie je VŠCHT. Po téměř 8 letech je tu nové video o VŠCHT Praha ve své nejobsáhlejší verzi.
Video placeholder

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

Chemie je výzva!

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze spojuje tradici s nejmodernějšími nano- a biotechnologiemi a dalšími progresivními směry a obory ve vědě a výzkumu.

Proč studovat VŠCHT Praha?

  1. Podporujeme individuality! Nehrozí, že se staneš jedním z mnoha, ale pomůžeme ti rozvinout vlastní originalitu a necháme tě dělat, co ti jde a co tě baví.
  2. Bez problémů najdeš smysluplnou, zábavnou a dobře placenou práci. Manažer, vedoucí laboratoře, firemní technolog, vědec – to jsou pozice, na které po škole nastoupíš. Pokud tě to nepřesvědčilo, věz, že se naučíš technickému a analytickému myšlení, a to se v dnešní době platí zlatem.

  3. Máme vynikající mezinárodní renomé. Studium u nás je VIP vstupenkou na zahraniční univerzity i do nadnárodních firem.

  4. Špičkové vybavení a spousta času v laborkách. Tohle na jiných školách prostě nenajdeš.
  5. Kdo by nechtěl objevovat tajemství života? A chemie, ta je klíčem ke všemu kolem nás.

Naši vědci

Jistě ses v televizi nebo médiích setkal se jmény lidí, které budeš na VŠCHT Praha potkávat. Zde je výběr pár jmen ze špičkové vědy, na které na chodbách určitě narazíš!

Budou vás učit...

Jak se uplatňují naši absolventi

Absolventi VŠCHT Praha pracují na různých vysokých pozicích v České republice i v zahraničí. Několik příkladů:

Ing. Petr Váchal, Ph.D. (FCHT, Ústav organické chemie) Executive Director, Discovery Chemistry, Merck

Studium na VŠCHT Praha mi dalo skvělý základ nejen ve všech základních disciplínách chemie (analytické, anorganické, organické, fyzikální a biorganické), ale i obecný základ ostatních přírodovědeckých, technických a matematických věd. Myslím, že právě šíře technického vzdělání, které se člověku na VŠCHT Praha dostane, je naprosto nepostradatelná pro úspěch jejích posluchačů: vědecké poznání je vždy dynamické, ale díky informační revoluci se neustále zrychluje a silný základ je nepostradatelný. Další nespornou výhodou VŠCHT Praha je prima interakce jejích skvělých profesorů a dalších vědeckých pracovníků přímo se studenty – v tomto je studium na VŠCHT Praha výjimečné, pokud ne naprosto unikátní. Já osobně jsem velmi vděčný prof. Svobodovi za jeho osobní péči a zájem o mé studium – to mě skvěle nastartovalo a velmi pomohlo zvláště na začátku i v průběhu mého studia na Harvardu.

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze: Ing. Petr Váchal, Ph.D.

Ing. Štěpán Tkadlec (FPBT, Ústav biotechnologie) Ředitel, Unětický pivovar

Studium na VŠCHT jsem ukončil před více jak 16 lety. Od té doby jsem vystřídal řadu technických a manažerských pozic v pivovarnictví. V poslední letech jsem v tomto oboru začal podnikat. Vrcholem je projekt obnovení výroby piva v Únětickém pivovaru. Během čtyř let se nám podařilo úspěšné navrácení Únětického piva zpět na trh. Během mé praxe jsem si mnohokrát uvědomil vysokou kvalitu studia na VŠCHT, a to jak na základě vlastní zkušenosti, tak i absolventů, s kterými jsem měl možnost spolupracovat. Jsem přesvědčen, že kvalita studia VŠCHT v oboru biotechnologií a především v pivovarnictví je jednoznačně nejlepší u nás, a to díky dlouholeté tradici, vysoké odbornosti a propojení školy s reálným businessem.

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze: Ing. Štěpán Tkadlec

Ing. Bohdan Wojnar (FCHI, Ekonomika a management) Člen představenstva za oblast řízení lidských zdrojů, Škoda Auto,a.s.

Na období mých vysokoškolských studií na VŠCHT velmi rád vzpomínám. Tato škola mi dala i jako studentovi ekonomického oboru na Fakultě chemicko-inženýrské důležité pochopení základů přírodních věd, o něž jsem se v profesním životě manažera v automobilovém průmyslu mohl vždy opřít. Škola mi dala široký rozhled a velkým přínosem pro mě byly i nové kontakty. Díky VŠCHT jsem potkal i svou manželku, která tuto školu také studovala. Studiem mě provázeli skvělí učitelé, štěstí jsem měl i na spolužáky a je mi vždy potěšením, když se s některými z nich mohu opět potkat. VŠCHT je z podstaty oborů, jež se na ní vyučují, těžká škola. Díky dobrému napojení na průmysl a rozvoji nových věd v moderních a pro Českou republiku klíčových oborech však dává svým studentům a absolventům budoucnost a velmi dobrou perspektivu v profesním životě.

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze: Ing. Bohdan Wojnar

Ing. Jana Petrů (FTOP, Chemie a technologie paliv) Vědecká pracovnice, Ústav energetiky, VŠCHT Praha

Vždy mě bavily přírodní a technické vědy, ale po dokončení střední školy jsem stále neměla konkrétní představu, jakým směrem se vydat. Proto jsem zvolila VŠCHT, která má výbornou pověst a velký rozsah vědeckých oborů, do kterých mohou studenti v prvních ročnících nahlédnout, ať už v rámci teoretických přednášek nebo během laboratoří. Během studia jsem se přes zájem o mikrobiologii, úpravu vody nebo alternativní paliva dostala až k tomu pro mě nejzajímavějšímu: korozi v energetice, která se v podstatě okrajově dotýká všech zmíněných oborů. Již během studia na Ústavu energetiky jsem se podílela na řešení reálných průmyslových problémů (například chování materiálů parních generátorů, koroze plynovodů, řešení problematiky kontejnerů pro uložení jaderných odpadů aj.) a měla jsem příležitost setkat se s mnoha špičkovými odborníky jak z VŠCHT, tak z průmyslu. Studiu na VŠCHT vděčím také za rozvoj logického myšlení a schopnosti pracovat v týmu kolegů a za uspokojení z úspěšně vyřešených projektů. Jen jednu nevýhodu studium má: čím víc pronikáte do záhad vědy, tím víc si uvědomujete, kolik toho ještě nevíte :-)

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze: Ing. Jana Petrů

Technické školy mají pověst těžkých oborů a náročného studia, ale pokud máte o techniku zájem, studium na VŠCHT Vám otevře dveře do světa vědy a nabídne možnosti kam směřovat svou kariéru.

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
 

Mohlo by Vás zajímat

Analysis and Characterization of ARC’s Injet Methanizer for Permanent Gases, Carbon Dioxide, and Light Hydrocarbons

Aplikace
| 2021 | Shimadzu
Instrumentace
GC
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Průmysl a chemie

Estimation of Ethylene Oxide and Ethylene Chlorohydrin in Sesame Seeds Using Agilent 8890 GC and 7000D Triple Quadupole MS System

Aplikace
| 2021 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, GC/MS/MS, GC/QQQ
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Potraviny a zemědělství

Fast Pesticide Residue Analysis in Food with a Benchtop GC-TOFMS

Aplikace
| 2021 | LECO
Instrumentace
GC/MSD, GC/TOF
Výrobce
Agilent Technologies, LECO
Zaměření
Potraviny a zemědělství

Trace Level Quantitation of 6 Nitrosamines in Metformin API by Dynamic Headspace GC-MS/MS

Aplikace
| 2021 | Shimadzu
Instrumentace
GC/MSD, GC/MS/MS, HeadSpace, GC/QQQ
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Farmaceutická analýza

Determination of Volatile Organic Compounds in Water by Purge and Trap Gas Chromatography/Mass Spectrometry

Aplikace
| 2021 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, Purge and Trap, GC/SQ
Výrobce
Agilent Technologies, Tekmar Teledyne
Zaměření
Životní prostředí
 

Podobné články

Článek | Osobnosti

Hledání dynamické rovnováhy, tři generace výzkumnic na VŠCHT Praha

Mezinárodní den žen 2020. V rámci spolupráce s VŠCHT Praha, Vám budeme přinášet každý týden jeden z rozhovorů z publikace Hledání dynamické rovnováhy: tři generace výzkumnic na VŠCHT Praha.
Článek | Osobnosti

Prof. Ing Karel Melzoch, CSc.

„Vynikající vědec nemůže být úplně normální.“
Článek | Osobnosti

Vědu jsme dělali na koleni, říká absolvent z roku 1956

V laboratořích strávil téměř 60 let svého profesního života. Byla to prostě láska k chemii. Je jedním z prvních absolventů. Vysokou školu chemicko-technologickou v Pardubicích ukončil v roce 1956.
Článek | Potraviny

Nejlepší pivo je to, které si uvařím sám, říká prof. Pavel Dostálek

Profesor Pavel Dostálek obdržel koncem září Cenu Františka Ondřeje Poupěte za přínos pivovarství, sladařství a návazným odvětvím. Prof. Dostálek vystudoval VŠCHT v Praze, obor Kvasná chemie a bioinženýrství.
 

Mohlo by Vás zajímat

Analysis and Characterization of ARC’s Injet Methanizer for Permanent Gases, Carbon Dioxide, and Light Hydrocarbons

Aplikace
| 2021 | Shimadzu
Instrumentace
GC
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Průmysl a chemie

Estimation of Ethylene Oxide and Ethylene Chlorohydrin in Sesame Seeds Using Agilent 8890 GC and 7000D Triple Quadupole MS System

Aplikace
| 2021 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, GC/MS/MS, GC/QQQ
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Potraviny a zemědělství

Fast Pesticide Residue Analysis in Food with a Benchtop GC-TOFMS

Aplikace
| 2021 | LECO
Instrumentace
GC/MSD, GC/TOF
Výrobce
Agilent Technologies, LECO
Zaměření
Potraviny a zemědělství

Trace Level Quantitation of 6 Nitrosamines in Metformin API by Dynamic Headspace GC-MS/MS

Aplikace
| 2021 | Shimadzu
Instrumentace
GC/MSD, GC/MS/MS, HeadSpace, GC/QQQ
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Farmaceutická analýza

Determination of Volatile Organic Compounds in Water by Purge and Trap Gas Chromatography/Mass Spectrometry

Aplikace
| 2021 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, Purge and Trap, GC/SQ
Výrobce
Agilent Technologies, Tekmar Teledyne
Zaměření
Životní prostředí
 

Podobné články

Článek | Osobnosti

Hledání dynamické rovnováhy, tři generace výzkumnic na VŠCHT Praha

Mezinárodní den žen 2020. V rámci spolupráce s VŠCHT Praha, Vám budeme přinášet každý týden jeden z rozhovorů z publikace Hledání dynamické rovnováhy: tři generace výzkumnic na VŠCHT Praha.
Článek | Osobnosti

Prof. Ing Karel Melzoch, CSc.

„Vynikající vědec nemůže být úplně normální.“
Článek | Osobnosti

Vědu jsme dělali na koleni, říká absolvent z roku 1956

V laboratořích strávil téměř 60 let svého profesního života. Byla to prostě láska k chemii. Je jedním z prvních absolventů. Vysokou školu chemicko-technologickou v Pardubicích ukončil v roce 1956.
Článek | Potraviny

Nejlepší pivo je to, které si uvařím sám, říká prof. Pavel Dostálek

Profesor Pavel Dostálek obdržel koncem září Cenu Františka Ondřeje Poupěte za přínos pivovarství, sladařství a návazným odvětvím. Prof. Dostálek vystudoval VŠCHT v Praze, obor Kvasná chemie a bioinženýrství.
 

Mohlo by Vás zajímat

Analysis and Characterization of ARC’s Injet Methanizer for Permanent Gases, Carbon Dioxide, and Light Hydrocarbons

Aplikace
| 2021 | Shimadzu
Instrumentace
GC
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Průmysl a chemie

Estimation of Ethylene Oxide and Ethylene Chlorohydrin in Sesame Seeds Using Agilent 8890 GC and 7000D Triple Quadupole MS System

Aplikace
| 2021 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, GC/MS/MS, GC/QQQ
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Potraviny a zemědělství

Fast Pesticide Residue Analysis in Food with a Benchtop GC-TOFMS

Aplikace
| 2021 | LECO
Instrumentace
GC/MSD, GC/TOF
Výrobce
Agilent Technologies, LECO
Zaměření
Potraviny a zemědělství

Trace Level Quantitation of 6 Nitrosamines in Metformin API by Dynamic Headspace GC-MS/MS

Aplikace
| 2021 | Shimadzu
Instrumentace
GC/MSD, GC/MS/MS, HeadSpace, GC/QQQ
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Farmaceutická analýza

Determination of Volatile Organic Compounds in Water by Purge and Trap Gas Chromatography/Mass Spectrometry

Aplikace
| 2021 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, Purge and Trap, GC/SQ
Výrobce
Agilent Technologies, Tekmar Teledyne
Zaměření
Životní prostředí
 

Podobné články

Článek | Osobnosti

Hledání dynamické rovnováhy, tři generace výzkumnic na VŠCHT Praha

Mezinárodní den žen 2020. V rámci spolupráce s VŠCHT Praha, Vám budeme přinášet každý týden jeden z rozhovorů z publikace Hledání dynamické rovnováhy: tři generace výzkumnic na VŠCHT Praha.
Článek | Osobnosti

Prof. Ing Karel Melzoch, CSc.

„Vynikající vědec nemůže být úplně normální.“
Článek | Osobnosti

Vědu jsme dělali na koleni, říká absolvent z roku 1956

V laboratořích strávil téměř 60 let svého profesního života. Byla to prostě láska k chemii. Je jedním z prvních absolventů. Vysokou školu chemicko-technologickou v Pardubicích ukončil v roce 1956.
Článek | Potraviny

Nejlepší pivo je to, které si uvařím sám, říká prof. Pavel Dostálek

Profesor Pavel Dostálek obdržel koncem září Cenu Františka Ondřeje Poupěte za přínos pivovarství, sladařství a návazným odvětvím. Prof. Dostálek vystudoval VŠCHT v Praze, obor Kvasná chemie a bioinženýrství.
 

Mohlo by Vás zajímat

Analysis and Characterization of ARC’s Injet Methanizer for Permanent Gases, Carbon Dioxide, and Light Hydrocarbons

Aplikace
| 2021 | Shimadzu
Instrumentace
GC
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Průmysl a chemie

Estimation of Ethylene Oxide and Ethylene Chlorohydrin in Sesame Seeds Using Agilent 8890 GC and 7000D Triple Quadupole MS System

Aplikace
| 2021 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, GC/MS/MS, GC/QQQ
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Potraviny a zemědělství

Fast Pesticide Residue Analysis in Food with a Benchtop GC-TOFMS

Aplikace
| 2021 | LECO
Instrumentace
GC/MSD, GC/TOF
Výrobce
Agilent Technologies, LECO
Zaměření
Potraviny a zemědělství

Trace Level Quantitation of 6 Nitrosamines in Metformin API by Dynamic Headspace GC-MS/MS

Aplikace
| 2021 | Shimadzu
Instrumentace
GC/MSD, GC/MS/MS, HeadSpace, GC/QQQ
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Farmaceutická analýza

Determination of Volatile Organic Compounds in Water by Purge and Trap Gas Chromatography/Mass Spectrometry

Aplikace
| 2021 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, Purge and Trap, GC/SQ
Výrobce
Agilent Technologies, Tekmar Teledyne
Zaměření
Životní prostředí
 

Podobné články

Článek | Osobnosti

Hledání dynamické rovnováhy, tři generace výzkumnic na VŠCHT Praha

Mezinárodní den žen 2020. V rámci spolupráce s VŠCHT Praha, Vám budeme přinášet každý týden jeden z rozhovorů z publikace Hledání dynamické rovnováhy: tři generace výzkumnic na VŠCHT Praha.
Článek | Osobnosti

Prof. Ing Karel Melzoch, CSc.

„Vynikající vědec nemůže být úplně normální.“
Článek | Osobnosti

Vědu jsme dělali na koleni, říká absolvent z roku 1956

V laboratořích strávil téměř 60 let svého profesního života. Byla to prostě láska k chemii. Je jedním z prvních absolventů. Vysokou školu chemicko-technologickou v Pardubicích ukončil v roce 1956.
Článek | Potraviny

Nejlepší pivo je to, které si uvařím sám, říká prof. Pavel Dostálek

Profesor Pavel Dostálek obdržel koncem září Cenu Františka Ondřeje Poupěte za přínos pivovarství, sladařství a návazným odvětvím. Prof. Dostálek vystudoval VŠCHT v Praze, obor Kvasná chemie a bioinženýrství.
Další projekty
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití

LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena.