GCMS
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.
Český rozhlas
Český rozhlas
Mise a vize Českého rozhlasu

Český rozhlas je národní kulturní institucí, jejímž posláním je služba veřejnosti. Je to závazek, který nás odlišuje od konkurence. Mise a vize Českého rozhlasu

Pět cílů pro naplnění poslání

Abychom v Českém rozhlase naplnili své poslání média veřejné služby, stanovili jsme si pět základních cílů.

Důvěryhodnost, kvalita a tradice. Hodnoty, které v Českém rozhlase ctíme

V Českém rozhlase jsme si plně vědomi toho, že jsme placeni veřejností a plníme službu veřejnosti. Proto pro naplnění svého poslání ctíme následující základní hodnoty.

Hodnoty Evropské vysílací unie

Všestrannost, nezávislost, znamenitost, rozmanitost, odpovědnost a inovace. Těmito šesti základními hodnotami se řídí členové Evropské vysílací unie.

Transparentnost a využívání digitálních technologií. Evropská vysílací unie definovala redakční zásady

Evropská vysílací unie přijala na svém Valném shromáždění redakční zásady, kterými by se měla řídit veřejnoprávní média členské organizace EBU.

 

Novinky

Toggle
Nealkoholické pivo už chutná stejně jako klasické, chválí chemik Kučera. Vyvíjí i léčivou variantu
Rozhovor | Video

Nealkoholické pivo už chutná stejně jako klasické, chválí chemik Kučera. Vyvíjí i léčivou variantu

Pivo není jen nápoj – je to kulturní fenomén i vědecké téma. Analytický chemik Lukáš Kučera přibližuje jeho vývoj, výrobu, vliv klimatu i výzkum nealkoholického piva s léčivým účinkem.
Český rozhlas
tag
share
more
Roboti na olympiádě? Třeba se dostaneme k něčemu, co se nám zdá nepředstavitelné, naznačuje vědkyně
Rozhovor | Video

Roboti na olympiádě? Třeba se dostaneme k něčemu, co se nám zdá nepředstavitelné, naznačuje vědkyně

Rozhovor Lucie Výborné s chemickou inženýrkou Jitkou Čejkovou, mimo jiné autorkou publikace Robot 100: Sto rozumů.
Český rozhlas
tag
share
more
 

Píše se o nás

Toggle
Halina Šimková: Popularizace je jiná disciplína než věda
Článek | Popularizace

Halina Šimková: Popularizace je jiná disciplína než věda

Genetička Halina Šimková strávila 14 let ve forenzní laboratoři a dnes se věnuje zejména popularizaci vědy.
Vědavýzkum.cz
tag
share
more
Tomáš Cihlář: Motivuje mě vědomí, že mohu ovlivnit životy lidí
Článek | Věda a výzkum

Tomáš Cihlář: Motivuje mě vědomí, že mohu ovlivnit životy lidí

„Navzdory těžkým začátkům jsem postupně cítil, že směr firmy je natolik jasný, že můžeme dosáhnout významných úspěchů v léčbě virových onemocnění,“ říká český rodák a virolog Tomáš Cihlář.
Vědavýzkum.cz
tag
share
more
 

Mohlo by Vás zajímat

PFAS in Bottled Water: A Simple Approach Using HS-SPME GC/MS/MS for Volatile Contaminant Analysis

Postery
| 2025 | Shimadzu (ASMS)
Instrumentace
HeadSpace, SPME, GC/MSD, GC/MS/MS, GC/QQQ
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Životní prostředí

Advancing PFAS Detection in Drinking Water: GC-MS as a Complementary Technique to LC-MS for Closing PFAS Mass Balance

Postery
| 2025 | Shimadzu (ASMS)
Instrumentace
SPME, GC/MSD, GC/MS/MS, GC/QQQ
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Životní prostředí

Performance evaluation of GC-MS/MS for Dioxin analysis with amendments to EU Regulations 644/2017 and 771/2017 for food and feed

Postery
| 2025 | Thermo Fisher Scientific (ASMS)
Instrumentace
GC/MSD, GC/MS/MS, GC/QQQ
Výrobce
Thermo Fisher Scientific
Zaměření
Potraviny a zemědělství

Through-container analysis with Raman spectroscopy

Aplikace
| 2025 | Metrohm
Instrumentace
RAMAN Spektrometrie
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Materiálová analýza

Comparative Analysis of Air Sampling Strategies for VOC Monitoring using TD- GCMS Along with Chemometrics Study to Enhance Understanding of Complex Samples

Postery
| 2025 | Agilent Technologies (ASMS)
Instrumentace
GC/MSD, GC/SQ, Termální desorpce
Výrobce
Agilent Technologies, Markes
Zaměření
Životní prostředí
Další projekty
LCMS
ICPMS
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.