Časopis Kvasný průmysl | LabRulez GCMS
Časopis Kvasný průmysl
Časopis Kvasný průmysl

Vědecký recenzovaný online časopis Kvasný průmysl (eISSN 2570-8619), www.kvasnyprumysl.eu, vychází aktuálně jako samostatné periodikum v angličině. Od ročníku 2015 je obsah indexovaný databází Web of Science (edice ESCI), dále je indexován v databázích CAS, CAB Abstracts, DOAJ.

Časopis je publikovaný v režimu otevřeného přístupu Platinum Open Access s licencí Creative Commons. Informace pro autory najdete zde.

Recenzované vědecké články jsou publikovány online v anglickém jazyce v novém redakčním systému OJS na anglickém webu časopisu Kvasný průmysl

V tištěné verzi časopisu vycházející v českém a slovenském jazyku Vám přinášíme kromě recenzovaného obsahu i další zajímavé příspěvky - sdělení profesních organizací, články z historie, legislativy, představujeme osobnosti oboru a prezentujeme i další zprávy důležité pro odbornou veřejnost, např. informace o kongresech, seminářích, recenze knih apod.).

Členy mezinárodní redakční rady jsou vědecké osobnosti a významní odborníci z pivovarského a nápojového průmyslu.

Dále je zařazen v databázích AGRIS, BRI, VITIS, FSTA, Česká zemědělská a potravinářská bibliografie, Česká národní bibliografie.

Časopis je publikovaný v režimu otevřeného přístupu Platinum Open Access, můžete si stejně jako dosud i bez registrace zdarma číst, stahovat i šířit všechny příspěvky, které vás zajímají. Informace pro autory najdete zde.

Zde na českém webu časopisu Kvasný průmysl najdete i nadále archiv časopisu, s tradicí od roku 1955, kdy byl časopis založen. Navázal na tradici původního časopisu Kvas, který vznikl již v roce 1873.

Proměny časopisu v čase

Kvasný průmysl, spolu s jeho předchůdcem časopisem Kvas, patří mezi nejstarší odborné časopisy vydávané na území dnešní České republiky. Časopis Kvas byl založen Spolkem pro průmysl pivovarský v Království českém již roku 1873 a do roku 1938 byl vydáván též v němčině pod názvem Der Bömische Bierbrauer. Časopis vycházel i po rozpadu Rakousko-Uherské monarchie a po vzniku Československé republiky až do října 1940. Od října 1940 do září 1944, v době Protektorátu Čechy a Morava, vycházel pod názvem Gambrinus. Po válce vycházel časopis Kvas v obnoveném Československu od června 1945 až do října roku 1950, kdy bylo jeho vydávání zastaveno. V roce 1955 začalo Ministerstvo potravinářského průmyslu vydávat časopis Kvasný průmysl, který svým zaměřením navázal na tradici původního časopisu Kvas. V roce 1968 převzalo vydávání časopisu Ministerstvo zemědělství a výživy a v roce 1972 podnik Pivovary a sladovny. Od roku 1992 je časopis Kvasný průmysl vydáván Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským. V současné době vychází časopis jako dvouměsíčník.

Kvasný průmysl: Historie

 

Novinky

Toggle
Vědecký článek | Potraviny

Stanovení obsahu lipidů a zastoupení mastných kyselin v obilkách ječmene a ve sladu

Zastoupené mastné kyseliny byly stanoveny jako methylestery připravené transesterifikační reakcí. Vzniklé estery byly separovány metodou GC/FID na kapilární koloně SLB-IL 100.
Vědecký článek | Potraviny

Monitoring reziduí fungicidů používaných v ochraně sladovnického ječmene

Vzhledem k nárůstu rozsahu použití strobilurinů v ochraně ječmene a chmele bylo nezbytné zavést sledování jejich reziduí v surovině, meziproduktech i finálním produktu.
 

Píše se o nás

Toggle
Článek | Nejbližší akce

Noc vědců 2022

Tajemná, nedostižná a komplikovaná. I tak na vás může věda působit, ale ne, když je Noc vědců. Noc, kdy vám věda a vědci ukážou svou pravou tvář.
Článek | Popularizace

Noc vědců 2021 a chemie

Noc vědců, akce oživující v jeden večer stovky vědeckých budov, do kterých se běžný smrtelník nedostane. Přinášíme Vám výběr CHEMICKÝCH témat, kterých není málo - chemie je totiž všude kolem nás.
 

Knihovna

Toggle

DETERMINATION OF LIPID CONTENT AND FATTY ACID REPRESENTATION IN BARLEY CARYOPSES AND MALT

Vědecké články
| 2009 | Kvasný průmysl
Instrumentace
GC
Výrobce
Thermo Fischer Scientific
Zaměření
Potraviny a zemědělství

DETERMINATION OF METHIONINE IN MALT

Vědecké články
| 2009 | Kvasný průmysl
Instrumentace
GC
Výrobce
Thermo Fischer Scientific
Zaměření
Potraviny a zemědělství

FASTER GAS CHROMATOGRAPHY AND ITS UTILIZATION IN BREWING. PART 3. – THE DETERMINATION OF SOME LOW VOLATILE BEER FLAVOURS

Vědecké články
| 2009 | Kvasný průmysl
Instrumentace
GC
Výrobce
---
Zaměření
Potraviny a zemědělství

DETERMINATION OF AROMATIC ALCOHOLS IN BEER USING THE SOLID PHASE EXTRACTION (SPE) FOLLOWED BY GAS CHROMATOGRAPHY- MASS SPECTROMETRY (GC- MS). PART II. – THE CONTENT OF AROMATIC ALCOHOLS IN CZECH BEERS

Vědecké články
| 2009 | Kvasný průmysl
Instrumentace
GC/MSD, GC/SQ
Výrobce
Thermo Fischer Scientific
Zaměření
Potraviny a zemědělství
 

Mohlo by Vás zajímat

Accurate Mass Library for Natural Products Based on Compounds Identified in Hemp Oil Using High-Resolution GC/Q-TOF

Aplikace
| 2022 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, GC/MS/MS, GC/HRMS, GC/Q-TOF
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Potraviny a zemědělství

Analysis of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons (PAH) in Palm Oil by GC-MS/MS

Aplikace
| 2022 | Shimadzu
Instrumentace
GC/MSD, GC/MS/MS, GC/QQQ
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Potraviny a zemědělství

Determination of Polycyclic aromatic hydrocarbons in soils using the EXTREVA ASE Accelerated Solvent Extractor and GC-MS

Aplikace
| 2022 | Thermo Fischer Scientific
Instrumentace
GC/MSD, Příprava vzorků, GC/SQ
Výrobce
Thermo Fischer Scientific
Zaměření
Životní prostředí

Comprehensive Evaluation of Scotch Whisky Aroma Profiles Using SPME-GCxGC-TOFMS

Aplikace
| 2022 | LECO
Instrumentace
GCxGC, GC/MSD, SPME, GC/TOF
Výrobce
LECO
Zaměření
Potraviny a zemědělství

NEMC: Increasing Sample Throughput in Ultra-trade Environmental Analysis with the TSQ-9610 GC- MS/MS

Prezentace
| 2022 | Thermo Fischer Scientific
Instrumentace
GC/MSD, GC/MS/MS, GC/QQQ
Výrobce
Thermo Fischer Scientific
Zaměření
Životní prostředí
Další projekty
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití

LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena.