Monitoring of Methionine in Czech and Foreign Beers
Vědecké články | 2011 | Kvasný průmyslInstrumentace
GC
ZaměřeníPotraviny a zemědělství
VýrobceThermo Fisher Scientific
Klíčová slovamethioninu, methionine, pivech, zahraničních, českých, sledování, beers, mebak, sirné, piv, pivu, beer, feldschlöschen, lagers, ediční, plameno, pivem, pro, foreign, prodeje, dále, pivovaru, sirných, zbývající, pohybovaly, týkající, byly, činnost, obsahy, vzorků, metody, aminokyseliny, používat, pale, czech, alfa, přístroj, lager, detektor, však, amino, příprava, anhydrous, contents, byl, fpd, samples, lze, byla, stanovení
Podobná PDF
DETERMINATION OF AROMATIC ALCOHOLS IN BEER USING THE SOLID PHASE EXTRACTION (SPE) FOLLOWED BY GAS CHROMATOGRAPHY- MASS SPECTROMETRY (GC- MS). PART II. – THE CONTENT OF AROMATIC ALCOHOLS IN CZECH BEERS
2009|Thermo Fisher Scientific|Vědecké články
KVASNÝ PRŮMYSL roč. 55 / 2009 – číslo 10 273 STANOVENÍ AROMATICKÝCH ALKOHOLŮ V PIVU S VYUŽITÍM METODY EXTRAKCE NA PEVNÉ FÁZI (SPE) A DETEKCE POMOCÍ SPOJENÍ PLYNOVÉ CHROMATOGRAFIE S HMOTNOSTNÍ SPEKTROMETRIÍ (GC-MS). ČÁST II. – OBSAH AROMATICKÝCH ALKOHOLŮ V…
Klíčová slova
beer, beeraromatických, aromatickýchalkoholů, alkoholůbeers, beerstyrosol, tyrosolkvasný, kvasnýprůmysl, průmyslalcohols, alcoholsextrakce, extrakceeugenol, eugenolspojení, spojenípivu, pivupřístrojovém, přístrojovémtryptofol, tryptofolpevné
DETERMINATION OF AROMATIC ALCOHOLS IN BEER BY SOLID PHASE EXTRACTION AND DETECTION WITH GAS CHROMATOGRAPHY IN COMBINATION WITH MASS SPECTROMETRY (GC-MS) Part I. – Creation and validation of the analytical method
2009|Thermo Fisher Scientific|Vědecké články
KVASNÝ PRŮMYSL roč. 55 / 2009 – číslo 7–8 177 STANOVENÍ AROMATICKÝCH ALKOHOLŮ V PIVU S VYUŽITÍM METODY EXTRAKCE NA PEVNÉ FÁZI (SPE) A DETEKCE POMOCÍ SPOJENÍ PLYNOVÉ CHROMATOGRAFIE S HMOTNOSTNÍ SPEKTROMETRIÍ (GC-MS) Část I. – Vypracování a validace vhodné…
Klíčová slova
tyrosol, tyrosolkvasný, kvasnýeugenol, eugenolprůmysl, průmyslpiva, pivatryptofol, tryptofolaromatických, aromatickýchtryptophol, tryptopholalkoholů, alkoholůfliaš, fliašguaiacol, guaiacolsensory, sensoryaromatic, aromaticstrojov, strojovlátka
DETERMINATION OF METHIONINE IN MALT
2009|Thermo Fisher Scientific|Vědecké články
310 KVASNÝ PRŮMYSL roč. 55 / 2009 – číslo 11–12 STANOVENÍ METHIONINU VE SLADU DETERMINATION OF METHIONINE IN MALT RENATA MIKULÍKOVÁ, ZDENĚK SVOBODA, KAROLÍNA BENEŠOVÁ, SYLVIE BĚLÁKOVÁ Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, Sladařský ústav, Mostecká 7, CZ-614 00 Brno Research…
Klíčová slova
methioninu, methioninumethionine, methioninesladu, sladukvasný, kvasnýprůmysl, průmyslmalt, maltbojos, bojossirných, sirnýchbyla, bylavoda, vodamalts, maltsdimethyl, dimethylbrani, branihrubèice, hrubèicehrubčice
Optimization of Determination of Dimethyl Sulfide in Wort and Beer
2017|Thermo Fisher Scientific|Vědecké články
Kvasny Prum. 63 / 2017 (3) Optimalizace stanovení obsahu dimethylsulfidu v mladině a pivu 121 DOI: 10.18832/kp201714 Optimalizace stanovení obsahu dimethylsulfidu v mladině a pivu Optimization of Determination of Dimethyl Sulfide in Wort and Beer Zdeněk SVOBODA, Renata MIKULÍKOVÁ, Sylvie…
Klíčová slova
dms, dmsmladině, mladiněobsahu, obsahudimethylsulfidu, dimethylsulfidustanovení, stanovenípivu, pivuoptimalizace, optimalizacesirných, sirnýchsulphur, sulphurheadspace, headspacefpd, fpdflame, flamelátek, látekvolatile, volatilemladiny