Fokus Václava Moravce - Moc jídla

Po, 11.11.2019
| Originální článek z: Česká televize
Hosté OVM: chemik Petr Klusoň, odbornice na bezpečnost potravin Jana Hajšlová, lékař Jan Vojáček, ekologický zemědělec Martin Hutař, odborník na potravinový odpad Adam Podhola a šéfkuchařka Jana Bilíková.
Česká televize: Fokus Václava Moravce - Moc jídla

Česká televize: Fokus Václava Moravce - Moc jídla

Co jíme a proč? Které potraviny jsou zdravé, které jsou bio a které škodí? A proč většinu jídla vyhazujeme do koše? Hosté: chemik Petr Klusoň, odbornice na bezpečnost potravin Jana Hajšlová, lékař Jan Vojáček, ekologický zemědělec Martin Hutař, odborník na potravinový odpad Adam Podhola a šéfkuchařka Jana Bilíková. Přímý přenos ze statku Vodňanský, Blíževedly

Česká televize
 

Mohlo by Vás zajímat

Enhancing of a Powerful Discovery Tool with a Novel Multi-Mode Ion Source

Aplikace
| 2021 | LECO
Instrumentace
GC/MSD, GC/HRMS, GC/TOF
Výrobce
Agilent Technologies, LECO
Zaměření
Životní prostředí

Analysis of PIP (3:1) in Plastic by Py/TD-GC-MS

Aplikace
| 2021 | Shimadzu
Instrumentace
GC/MSD, Termální desorpce, Pyrolýza, GC/SQ
Výrobce
Shimadzu, Frontier Lab
Zaměření
Materiálová analýza

Analysis of Free Volatile Phenols in Smoke-Impacted Wines by SPME

Aplikace
| 2021 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, GC/MS/MS, SPME, GC/QQQ
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Potraviny a zemědělství
 

Podobné články

Rozhovor | Potraviny

Jsou uzeniny stejně nebezpečné jako tabák nebo azbest? Odpovídá Jana Hajšlová

Do uzenin se přidává uzenářská sůl neboli dusitan sodný. Odborníci ho považují za zdraví nebezpečný. Kvůli označení „karcinogenní“ se uzeniny ocitly ve stejné skupině jako tabák a azbest.
Video | Osobnosti

Fokus Václava Moravce Doba chemická

Všechno je – chemie. Kdy je dobrá a kdy špatná? Kde člověku slouží – a kde škodí? A proč se chemie bojíme? Sledujte Fokus Václava Moravce, tentokrát na téma Doba chemická. Záznam pořadu z VŠCHT v Praze.
Video | Potraviny

Potravinových doplňků se bojím víc než éček, můžou v nich být hormony i těžké kovy, říká expertka

Kvalita a bezpečnost potravin se v Česku podle prof. Jany Hajšlové zlepšují. Třeba jahody se ale prý bez pesticidů prakticky nevyskytují. Dobrá dieta přitom může zdravotní rizika minimalizovat.
 

Mohlo by Vás zajímat

Enhancing of a Powerful Discovery Tool with a Novel Multi-Mode Ion Source

Aplikace
| 2021 | LECO
Instrumentace
GC/MSD, GC/HRMS, GC/TOF
Výrobce
Agilent Technologies, LECO
Zaměření
Životní prostředí

Analysis of PIP (3:1) in Plastic by Py/TD-GC-MS

Aplikace
| 2021 | Shimadzu
Instrumentace
GC/MSD, Termální desorpce, Pyrolýza, GC/SQ
Výrobce
Shimadzu, Frontier Lab
Zaměření
Materiálová analýza

Analysis of Free Volatile Phenols in Smoke-Impacted Wines by SPME

Aplikace
| 2021 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, GC/MS/MS, SPME, GC/QQQ
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Potraviny a zemědělství
 

Podobné články

Rozhovor | Potraviny

Jsou uzeniny stejně nebezpečné jako tabák nebo azbest? Odpovídá Jana Hajšlová

Do uzenin se přidává uzenářská sůl neboli dusitan sodný. Odborníci ho považují za zdraví nebezpečný. Kvůli označení „karcinogenní“ se uzeniny ocitly ve stejné skupině jako tabák a azbest.
Video | Osobnosti

Fokus Václava Moravce Doba chemická

Všechno je – chemie. Kdy je dobrá a kdy špatná? Kde člověku slouží – a kde škodí? A proč se chemie bojíme? Sledujte Fokus Václava Moravce, tentokrát na téma Doba chemická. Záznam pořadu z VŠCHT v Praze.
Video | Potraviny

Potravinových doplňků se bojím víc než éček, můžou v nich být hormony i těžké kovy, říká expertka

Kvalita a bezpečnost potravin se v Česku podle prof. Jany Hajšlové zlepšují. Třeba jahody se ale prý bez pesticidů prakticky nevyskytují. Dobrá dieta přitom může zdravotní rizika minimalizovat.
 

Mohlo by Vás zajímat

Enhancing of a Powerful Discovery Tool with a Novel Multi-Mode Ion Source

Aplikace
| 2021 | LECO
Instrumentace
GC/MSD, GC/HRMS, GC/TOF
Výrobce
Agilent Technologies, LECO
Zaměření
Životní prostředí

Analysis of PIP (3:1) in Plastic by Py/TD-GC-MS

Aplikace
| 2021 | Shimadzu
Instrumentace
GC/MSD, Termální desorpce, Pyrolýza, GC/SQ
Výrobce
Shimadzu, Frontier Lab
Zaměření
Materiálová analýza

Analysis of Free Volatile Phenols in Smoke-Impacted Wines by SPME

Aplikace
| 2021 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, GC/MS/MS, SPME, GC/QQQ
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Potraviny a zemědělství
 

Podobné články

Rozhovor | Potraviny

Jsou uzeniny stejně nebezpečné jako tabák nebo azbest? Odpovídá Jana Hajšlová

Do uzenin se přidává uzenářská sůl neboli dusitan sodný. Odborníci ho považují za zdraví nebezpečný. Kvůli označení „karcinogenní“ se uzeniny ocitly ve stejné skupině jako tabák a azbest.
Video | Osobnosti

Fokus Václava Moravce Doba chemická

Všechno je – chemie. Kdy je dobrá a kdy špatná? Kde člověku slouží – a kde škodí? A proč se chemie bojíme? Sledujte Fokus Václava Moravce, tentokrát na téma Doba chemická. Záznam pořadu z VŠCHT v Praze.
Video | Potraviny

Potravinových doplňků se bojím víc než éček, můžou v nich být hormony i těžké kovy, říká expertka

Kvalita a bezpečnost potravin se v Česku podle prof. Jany Hajšlové zlepšují. Třeba jahody se ale prý bez pesticidů prakticky nevyskytují. Dobrá dieta přitom může zdravotní rizika minimalizovat.
 

Mohlo by Vás zajímat

Enhancing of a Powerful Discovery Tool with a Novel Multi-Mode Ion Source

Aplikace
| 2021 | LECO
Instrumentace
GC/MSD, GC/HRMS, GC/TOF
Výrobce
Agilent Technologies, LECO
Zaměření
Životní prostředí

Analysis of PIP (3:1) in Plastic by Py/TD-GC-MS

Aplikace
| 2021 | Shimadzu
Instrumentace
GC/MSD, Termální desorpce, Pyrolýza, GC/SQ
Výrobce
Shimadzu, Frontier Lab
Zaměření
Materiálová analýza

Analysis of Free Volatile Phenols in Smoke-Impacted Wines by SPME

Aplikace
| 2021 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, GC/MS/MS, SPME, GC/QQQ
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Potraviny a zemědělství
 

Podobné články

Rozhovor | Potraviny

Jsou uzeniny stejně nebezpečné jako tabák nebo azbest? Odpovídá Jana Hajšlová

Do uzenin se přidává uzenářská sůl neboli dusitan sodný. Odborníci ho považují za zdraví nebezpečný. Kvůli označení „karcinogenní“ se uzeniny ocitly ve stejné skupině jako tabák a azbest.
Video | Osobnosti

Fokus Václava Moravce Doba chemická

Všechno je – chemie. Kdy je dobrá a kdy špatná? Kde člověku slouží – a kde škodí? A proč se chemie bojíme? Sledujte Fokus Václava Moravce, tentokrát na téma Doba chemická. Záznam pořadu z VŠCHT v Praze.
Video | Potraviny

Potravinových doplňků se bojím víc než éček, můžou v nich být hormony i těžké kovy, říká expertka

Kvalita a bezpečnost potravin se v Česku podle prof. Jany Hajšlové zlepšují. Třeba jahody se ale prý bez pesticidů prakticky nevyskytují. Dobrá dieta přitom může zdravotní rizika minimalizovat.
Další projekty
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití

LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena.