Kdo se bojí chemie? Salát s listerií může být horší než pesticidy, upozorňuje toxikolog | LabRulez GCMS

Kdo se bojí chemie? Salát s listerií může být horší než pesticidy, upozorňuje toxikolog

Út, 10.3.2020
| Originální článek z: Český rozhlas/Lucie Výborná
Přemýšleli jste někdy o tetování? Zatímco z pesticidů v potravinách nebo kontaminantů vody se stal novodobý strašák, k tetování prý přistupujeme mnohem lehkovážněji.
Video placeholder

Český rozhlas - Miloslav Pouzar - Plesnivá marmeláda může být horší než chemický konzervant

Přemýšleli jste někdy o tetování? Zatímco z pesticidů v potravinách nebo kontaminantů vody se stal novodobý strašák, k tetování prý přistupujeme mnohem lehkovážněji. „V případě tetování souhlasíte s celoživotní expozicí k látce. V 16 se rozhodnete, že do 80 let budete mít v kůži látku, o jejíž účincích nevíte nic,“ upozorňuje toxikolog Miloslav Pouzar. „Každá látka je jed, nic není nejedovaté. Jen dávka rozhoduje, kdy se stává jedem,“ dodává a parafrázuje Paracelsův výrok.

Český rozhlas
Další projekty
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití

LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena.