Přihlášení
Registrace
Nastavení
Filtrování
Filtrování
Obnova hesla
Obnova hesla
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský Praha
Po, 23.3.2020
| Originální článek z: Výzkumný ústav pivovarský a sladařský Praha
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský (VÚPS) je jediným výzkumným ústavem v České republice, který se soustavně věnuje pivovarsko-sladařské problematice.

Výzkumný ústav pivovarský a sladařský Praha

Výzkumný ústav pivovarský a sladařský (VÚPS) je jediným výzkumným ústavem v České republice, který se soustavně věnuje pivovarsko-sladařské problematice.

Jeho hlavním cílem je získávat nové poznatky z této oblasti a napomáhat jejich aplikaci do výrobní praxe. Nezastupitelnou roli má při rozvoji moderních technik a technologií, které by měly současně se zvyšováním efektivnosti a kvality výroby zachovávat všechny atributy českého způsobu výroby piva a tím i jeho specifické vlastnosti.

Analytické laboratoře

Špičkově vybavené analytické zkušební laboratoře (AZL) na pracovištích v Praze i v Brně provádí řadu analytických rozborů od surovin přes meziprodukty až po konečné produkty zejména pivovarského a sladařského průmyslu. Obě laboratoře jsou akreditovány podle ČSN EN ISO/IEC 17025.

I když se v laboratořích analyzují i materiály mimo oblast potravinářství, laboratoře jsou orientovány převážně do oblasti pivovarství a sladařství. Vzhledem k tomu je přehled prováděných rozborů a zkoušek, který je uveden níže, rozdělen do odpovídajících tématických kategorií. V dané kategorii je vždy uveden i kontakt, u koho lze získat podrobnější informace a analýzy případně objednat.

Výzkumný ústav pivovarský a sladařský Praha
 

Mohlo by Vás zajímat

Agilent Instrument Control Framework (ICF)

Manuály
| 2020 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC, HeadSpace, HPLC, SFC, CE
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
---

EPA 8270 Re-optimized for Widest Calibration Range on the 5977 Inert Plus GC/MSD

Aplikace
| 2019 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, GC/SQ
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí

Solution for Environment & Agriculture Analysis

Brožury a specifikace
| 2020 | LECO
Instrumentace
GCxGC, GC/MSD, GC/HRMS, GC/TOF
Výrobce
LECO
Zaměření
Životní prostředí, Potraviny a zemědělství
 

Podobné články

Článek | Potraviny

Vznikne mapa českého piva. Laboratoř ukáže, co v něm je

V novém centru Výzkumném ústavu pivovarského a sladařského je dvanáct speciálních boxů pro degustování nápojů a potravin.
Vědecký článek | Potraviny

N-nitrosaminy v 21. století

Tento článek je věnován stručnému historickému přehledu problematiky N-nitrosaminů a informuje o nejvýznamnějších dosažených pokrocích v analýze těchto sloučenin za posledních 15 let.
Vědecký článek | Potraviny

Optimalizace stanovení obsahu dimethylsulfidu v mladině a pivu

Ke stanovení obsahu DMS v mladině a pivu byla optimalizována a validována metoda statické headspace ve spojení s plynovou chromatografií s plamenovým fotometrickým detektorem (HS-GC-FPD).
Vědecký článek | Potraviny

Stanovení methioninu ve sladu

Těkavé sirné látky mají nezanedbatelnou roli v senzorické jakosti piva. Byla optimalizována metoda stanovení methioninu ve sladu pomocí plynové chromatografie se selektivním plamenofotometrickým detektorem.
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský Praha
Po, 23.3.2020
| Originální článek z: Výzkumný ústav pivovarský a sladařský Praha
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský (VÚPS) je jediným výzkumným ústavem v České republice, který se soustavně věnuje pivovarsko-sladařské problematice.

Výzkumný ústav pivovarský a sladařský Praha

Výzkumný ústav pivovarský a sladařský (VÚPS) je jediným výzkumným ústavem v České republice, který se soustavně věnuje pivovarsko-sladařské problematice.

Jeho hlavním cílem je získávat nové poznatky z této oblasti a napomáhat jejich aplikaci do výrobní praxe. Nezastupitelnou roli má při rozvoji moderních technik a technologií, které by měly současně se zvyšováním efektivnosti a kvality výroby zachovávat všechny atributy českého způsobu výroby piva a tím i jeho specifické vlastnosti.

Analytické laboratoře

Špičkově vybavené analytické zkušební laboratoře (AZL) na pracovištích v Praze i v Brně provádí řadu analytických rozborů od surovin přes meziprodukty až po konečné produkty zejména pivovarského a sladařského průmyslu. Obě laboratoře jsou akreditovány podle ČSN EN ISO/IEC 17025.

I když se v laboratořích analyzují i materiály mimo oblast potravinářství, laboratoře jsou orientovány převážně do oblasti pivovarství a sladařství. Vzhledem k tomu je přehled prováděných rozborů a zkoušek, který je uveden níže, rozdělen do odpovídajících tématických kategorií. V dané kategorii je vždy uveden i kontakt, u koho lze získat podrobnější informace a analýzy případně objednat.

Výzkumný ústav pivovarský a sladařský Praha
 

Mohlo by Vás zajímat

Agilent Instrument Control Framework (ICF)

Manuály
| 2020 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC, HeadSpace, HPLC, SFC, CE
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
---

EPA 8270 Re-optimized for Widest Calibration Range on the 5977 Inert Plus GC/MSD

Aplikace
| 2019 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, GC/SQ
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí

Solution for Environment & Agriculture Analysis

Brožury a specifikace
| 2020 | LECO
Instrumentace
GCxGC, GC/MSD, GC/HRMS, GC/TOF
Výrobce
LECO
Zaměření
Životní prostředí, Potraviny a zemědělství
 

Podobné články

Článek | Potraviny

Vznikne mapa českého piva. Laboratoř ukáže, co v něm je

V novém centru Výzkumném ústavu pivovarského a sladařského je dvanáct speciálních boxů pro degustování nápojů a potravin.
Vědecký článek | Potraviny

N-nitrosaminy v 21. století

Tento článek je věnován stručnému historickému přehledu problematiky N-nitrosaminů a informuje o nejvýznamnějších dosažených pokrocích v analýze těchto sloučenin za posledních 15 let.
Vědecký článek | Potraviny

Optimalizace stanovení obsahu dimethylsulfidu v mladině a pivu

Ke stanovení obsahu DMS v mladině a pivu byla optimalizována a validována metoda statické headspace ve spojení s plynovou chromatografií s plamenovým fotometrickým detektorem (HS-GC-FPD).
Vědecký článek | Potraviny

Stanovení methioninu ve sladu

Těkavé sirné látky mají nezanedbatelnou roli v senzorické jakosti piva. Byla optimalizována metoda stanovení methioninu ve sladu pomocí plynové chromatografie se selektivním plamenofotometrickým detektorem.
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský Praha
Po, 23.3.2020
| Originální článek z: Výzkumný ústav pivovarský a sladařský Praha
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský (VÚPS) je jediným výzkumným ústavem v České republice, který se soustavně věnuje pivovarsko-sladařské problematice.

Výzkumný ústav pivovarský a sladařský Praha

Výzkumný ústav pivovarský a sladařský (VÚPS) je jediným výzkumným ústavem v České republice, který se soustavně věnuje pivovarsko-sladařské problematice.

Jeho hlavním cílem je získávat nové poznatky z této oblasti a napomáhat jejich aplikaci do výrobní praxe. Nezastupitelnou roli má při rozvoji moderních technik a technologií, které by měly současně se zvyšováním efektivnosti a kvality výroby zachovávat všechny atributy českého způsobu výroby piva a tím i jeho specifické vlastnosti.

Analytické laboratoře

Špičkově vybavené analytické zkušební laboratoře (AZL) na pracovištích v Praze i v Brně provádí řadu analytických rozborů od surovin přes meziprodukty až po konečné produkty zejména pivovarského a sladařského průmyslu. Obě laboratoře jsou akreditovány podle ČSN EN ISO/IEC 17025.

I když se v laboratořích analyzují i materiály mimo oblast potravinářství, laboratoře jsou orientovány převážně do oblasti pivovarství a sladařství. Vzhledem k tomu je přehled prováděných rozborů a zkoušek, který je uveden níže, rozdělen do odpovídajících tématických kategorií. V dané kategorii je vždy uveden i kontakt, u koho lze získat podrobnější informace a analýzy případně objednat.

Výzkumný ústav pivovarský a sladařský Praha
 

Mohlo by Vás zajímat

Agilent Instrument Control Framework (ICF)

Manuály
| 2020 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC, HeadSpace, HPLC, SFC, CE
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
---

EPA 8270 Re-optimized for Widest Calibration Range on the 5977 Inert Plus GC/MSD

Aplikace
| 2019 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, GC/SQ
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí

Solution for Environment & Agriculture Analysis

Brožury a specifikace
| 2020 | LECO
Instrumentace
GCxGC, GC/MSD, GC/HRMS, GC/TOF
Výrobce
LECO
Zaměření
Životní prostředí, Potraviny a zemědělství
 

Podobné články

Článek | Potraviny

Vznikne mapa českého piva. Laboratoř ukáže, co v něm je

V novém centru Výzkumném ústavu pivovarského a sladařského je dvanáct speciálních boxů pro degustování nápojů a potravin.
Vědecký článek | Potraviny

N-nitrosaminy v 21. století

Tento článek je věnován stručnému historickému přehledu problematiky N-nitrosaminů a informuje o nejvýznamnějších dosažených pokrocích v analýze těchto sloučenin za posledních 15 let.
Vědecký článek | Potraviny

Optimalizace stanovení obsahu dimethylsulfidu v mladině a pivu

Ke stanovení obsahu DMS v mladině a pivu byla optimalizována a validována metoda statické headspace ve spojení s plynovou chromatografií s plamenovým fotometrickým detektorem (HS-GC-FPD).
Vědecký článek | Potraviny

Stanovení methioninu ve sladu

Těkavé sirné látky mají nezanedbatelnou roli v senzorické jakosti piva. Byla optimalizována metoda stanovení methioninu ve sladu pomocí plynové chromatografie se selektivním plamenofotometrickým detektorem.
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský Praha
Po, 23.3.2020
| Originální článek z: Výzkumný ústav pivovarský a sladařský Praha
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský (VÚPS) je jediným výzkumným ústavem v České republice, který se soustavně věnuje pivovarsko-sladařské problematice.

Výzkumný ústav pivovarský a sladařský Praha

Výzkumný ústav pivovarský a sladařský (VÚPS) je jediným výzkumným ústavem v České republice, který se soustavně věnuje pivovarsko-sladařské problematice.

Jeho hlavním cílem je získávat nové poznatky z této oblasti a napomáhat jejich aplikaci do výrobní praxe. Nezastupitelnou roli má při rozvoji moderních technik a technologií, které by měly současně se zvyšováním efektivnosti a kvality výroby zachovávat všechny atributy českého způsobu výroby piva a tím i jeho specifické vlastnosti.

Analytické laboratoře

Špičkově vybavené analytické zkušební laboratoře (AZL) na pracovištích v Praze i v Brně provádí řadu analytických rozborů od surovin přes meziprodukty až po konečné produkty zejména pivovarského a sladařského průmyslu. Obě laboratoře jsou akreditovány podle ČSN EN ISO/IEC 17025.

I když se v laboratořích analyzují i materiály mimo oblast potravinářství, laboratoře jsou orientovány převážně do oblasti pivovarství a sladařství. Vzhledem k tomu je přehled prováděných rozborů a zkoušek, který je uveden níže, rozdělen do odpovídajících tématických kategorií. V dané kategorii je vždy uveden i kontakt, u koho lze získat podrobnější informace a analýzy případně objednat.

Výzkumný ústav pivovarský a sladařský Praha
 

Mohlo by Vás zajímat

Agilent Instrument Control Framework (ICF)

Manuály
| 2020 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC, HeadSpace, HPLC, SFC, CE
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
---

EPA 8270 Re-optimized for Widest Calibration Range on the 5977 Inert Plus GC/MSD

Aplikace
| 2019 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, GC/SQ
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí

Solution for Environment & Agriculture Analysis

Brožury a specifikace
| 2020 | LECO
Instrumentace
GCxGC, GC/MSD, GC/HRMS, GC/TOF
Výrobce
LECO
Zaměření
Životní prostředí, Potraviny a zemědělství
 

Podobné články

Článek | Potraviny

Vznikne mapa českého piva. Laboratoř ukáže, co v něm je

V novém centru Výzkumném ústavu pivovarského a sladařského je dvanáct speciálních boxů pro degustování nápojů a potravin.
Vědecký článek | Potraviny

N-nitrosaminy v 21. století

Tento článek je věnován stručnému historickému přehledu problematiky N-nitrosaminů a informuje o nejvýznamnějších dosažených pokrocích v analýze těchto sloučenin za posledních 15 let.
Vědecký článek | Potraviny

Optimalizace stanovení obsahu dimethylsulfidu v mladině a pivu

Ke stanovení obsahu DMS v mladině a pivu byla optimalizována a validována metoda statické headspace ve spojení s plynovou chromatografií s plamenovým fotometrickým detektorem (HS-GC-FPD).
Vědecký článek | Potraviny

Stanovení methioninu ve sladu

Těkavé sirné látky mají nezanedbatelnou roli v senzorické jakosti piva. Byla optimalizována metoda stanovení methioninu ve sladu pomocí plynové chromatografie se selektivním plamenofotometrickým detektorem.
Další projekty
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití

LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena.