HeadSpace v plynové chromatografii (Webináře 2022)
LabRulez: HeadSpace v plynové chromatografii (Webináře 2022)
Technika Headspace (HS-GC) se v plynové chromatografii využívá k analýze těkavých analytů v pevných nebo kapalných vzorcích. V této technice se nejprve umístí malé množství vzorku do uzavřené vialky nebo lahvičky a zahřeje se na stanovenou teplotu. Tím se umožní uvolnění těkavých složek do prostoru nad vzorkem, kterému se říká headspace.
Následně se část headspace fáze odebere, zavede do plynového chromatografu a analyzují se tak těkavé složky, které jsou separovány pomocí chromatografické kolony a detekovány pomocí detektoru. Metoda HS-GC se často používá pro analýzu těkavých organických látek (VOCs) v:
- Potravinách
- Životním prostředí
- Kosmetických produktech
- Léčivech
- Polymerech
- a dalších materiálech...
Technika GC-Headspace má několik výhod jako například:
- minimalizace rušivých interakcí mezi matricí vzorku a analyty, což vede ke zlepšení citlivosti
- analýza sloučenin, které mají vysoký bod varu, jsou tepelně labilní nebo jsou přítomny v nízkých koncentracích
- je také nedestruktivní, což znamená, že vzorek může být uchován pro další analýzu
Prozkoumejte více než 650 GC/GCMSD - HeadSpace dokumentů v knihovně LabRulezGCMS
- Head in the Right Direction with Headspace Analysis - Method Development, Method Optimization, and Troubleshooting (Prezentace | 2020 | Agilent Technologies)
- An Introduction to Headspace: Analyzing Volatile Analytes in a Non-volatile Matrix Doesn't Have to Be Messy (Prezentace | 2020 | Agilent Technologies)
- Basics & Fundamentals Gas Chromatography (Příručky | 2020 | Shimadzu)
- AN INTRODUCTION TO HEADSPACE SAMPLING IN GAS CHROMATOGRAPHY FUNDAMENTALS AND THEORY (Příručky | 2014 | PerkinElmer)
- Theory and Key Principles Series: Session 5 – Alternatives to Liquid Injection (Prezentace | 2020 | Shimadzu)
- Residual Solvent Analysis Implementing USP <467> (Aplikace | 2010 | Restek)
1. Shimadzu Corporation: The complete solution for cannabis testing
- ZÁZNAM | Proběhlo Út, 8.11.2022
- Registrace
Poprvé v celosvětovém měřítku bude kompletní proces přípravy, extrakce a analýzy konopí pokryt v online sérii seminářů.
2. Agilent Technologies: Scratching your Head over Headspace? We’ll Help Make Things Simple
- ZÁZNAM | Proběhlo Čt, 22.9.2022
- Registrace
Projdeme základy headspace a jak jej můžete úspěšně implementovat v laboratoři. Budeme diskutovat o tom, jak vyvinout a optimalizovat metodu a troubleshooting v případě problémů.
3. GERSTEL: Analysis of Solid Samples using Thermal Desorption and Dynamic Headspace
- ZÁZNAM | Proběhlo St, 27.7.2022
- Registrace
Připojte se k Jacku Stuffovi, Ph.D., na jeho nadcházejícím webináři.
4. Agilent Technologies: Analysis of ETOX and 2-CE in various food products
- ZÁZNAM | Proběhlo Čt, 26.5.2022
- Registrace
Připojte se k tomuto webináři, abyste se naučili a zvládli, jak můžete ve své laboratoři vyvinout a implementovat robustní a automatizovanou metodu založenou na GC-MS/MS.
5. Agilent Technologies: Analysis of 1,4-Dioxane in Consumer Products by Headspace-Gas Chromatography/Mass Spectrometry
- ZÁZNAM | Proběhlo St, 25.5.2022
- Registrace
Tato studie ukazuje metodologii pro detekci nízké hladiny 1,4-dioxanu ve spotřebních výrobcích včetně kosmetiky, tekutých mýdel, šamponů a čisticích prostředků.
6. Agilent Technologies: Alcoholic Beverages Virtual Seminar - Beer and Cider.
- ZÁZNAM | Proběhlo Čt, 19.5.2022
- Registrace
2 Prezentace: Vysokoškolský výzkum aroma v oboru fermentace pomocí HS-SPME-GC-MS & Hodnocení IPA Nové Anglie pomocí TF-SPME-GC-MS.
7. Agilent Technologies: Alcoholic Beverages Virtual Seminar - Beer
- ZÁZNAM | Proběhlo Út, 17.5.2022
- Registrace
3 Prezentace: Markery spotřebitelské přijatelnosti u ležáku & LC-MS Analýza humulonových složek získaných z chmele v pivu & HS-SPME Arrow/GC-MS těkavých fenolů souvisejících s kouřem v Humulus lupulus.
8. Agilent Technologies: Alcoholic Beverages Virtual Seminar - Spirits
- ZÁZNAM | Proběhlo Út, 3.5.2022
- Registrace
2 Prezentace: Chromatografické techniky pro zajištění kvality lihovin: Konzistence, stabilita a kontrola dalších látek & Vývoj metod a analýza ethylkarbamátu.
9. Agilent Technologies: Selecting the Proper Head Space System for Your Analysis and User Tips
- ZÁZNAM | Proběhlo St, 23.3.2022
- Registrace
Agilent nabízí řadu jedinečných headspace systémů. Součástí prezentace budou softwarové možnosti a tipy a triky, které vám pomohou zvýšit vaši produktivitu.
10. PerkinElmer: What is in My Beer: Attributes and Defects
- ZÁZNAM | Proběhlo Čt, 17.3.2022
- Registrace
Nejlepší technika pro charakterizaci piva je pomocí headspace (HS) / plynové chromatografie (GC) / hmotnostní spektrometrie (MS). Tato metoda a technika je použitelná pro mnoho dalších matric.
11. Shimadzu Corporation: Analytical Solutions for Nitrosamines in Response to USP 1469
- ZÁZNAM | Proběhlo Čt, 10.2.2022
- Registrace
Seznamte se s komplexními řešeními Shimadzu pro čtyři postupy využívající HR-LCMS, HS-GC-MS/MS, LC-MS/MS a DI-GC-MS/MS, jak je uvedeno v USP General Chapter <1469> pro analýzu nitrosaminových nečistot.
12. Agilent Technologies: USP 467 - Residual Solvent Application Updates - Tips & Tricks
- ZÁZNAM | Proběhlo Čt, 10.2.2022
- Registrace
Chcete-li znát nejnovější trendy a pracovní postupy, zúčastněte se webináře a zjistíte, jak dosáhnout přesné a reprodukovatelné výsledkyv analýze zbytkových rozpouštědel od Agilent Technologies.
13. Shimadzu Corporation: Validating a Postmortem Forensic Volatile Analysis Method by HS-GC-FID to ANSI/ASB Standard 036
- ZÁZNAM | Proběhlo St, 9.2.2022
- Registrace
Nové požadavky na validaci metody pro posmrtnou forenzní metodu analýzy těkavých látek pomocí Shimadzu Nexis GC-2030 s duálními FID a automatickým vzorkovačem AOC-6000 Plus.
14. Markes International: Analysis of trace ethylene oxide residues in foods: Advances in headspace extraction technologies
- ZÁZNAM | Proběhlo Út, 8.2.2022
- Registrace
Jak lze zlepšit detekci ethylenoxidu v potravinách pomocí vícestupňového obohacení – headspace – trap (MSE® – HS – trap), rychlého a plně automatizovaného přístupu k odběru vzorků pro GC–MS.