GCMS
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.

GCMS novinky se zaměřením na potraviny | LabRulez GCMS

Unikátní spolupráce FCH VUT s chilli farmou přináší nové produkty
Článek | Věda a výzkum

Unikátní spolupráce FCH VUT s chilli farmou přináší nové produkty

Moravská chilli farma Kolstrunk a Herfort se obrátila na Ústav chemie potravin a biotechnologií Fakulty chemické VUT, aby jim pomohl s měřením pálivosti i vývojem výrobků z chilli.
St, 15.1.2025
VUT v Brně
tag
share
more
Studie prokázala přítomnost překvapivě velkého množství nebezpečných chemikálií v obalových materiálech potravin
Článek | Video

Studie prokázala přítomnost překvapivě velkého množství nebezpečných chemikálií v obalových materiálech potravin

Chemickou analýzou bylo zjištěno, že téměř 3000 chemikálií přechází z materiálu přicházejícího do styku s potravinami do potravin samotných. Skoro 2000 z nich není v seznamu povolených chemikálií.
Út, 26.11.2024
RECETOX - Centrum pro výzkum toxických látek v prostředí
tag
share
more
Nová zjištění výskytu reziduí pesticidů v zemědělském i obytném prostředí farem budí obavy
Článek | Věda a výzkum

Nová zjištění výskytu reziduí pesticidů v zemědělském i obytném prostředí farem budí obavy

Průlomová zjištění o hladinách reziduí pesticiů ve vzorcích životnícho prostředí jak z konvenčních, tak i z ekologických farem s dokladovanými nálezy reziduí i v usedlostech venkovských oblastí.
Út, 12.11.2024
RECETOX - Centrum pro výzkum toxických látek v prostředí
tag
share
more
Aktualizace služeb: Úspěšná akreditace a rozšíření nabídky
Článek | Produkt

Aktualizace služeb: Úspěšná akreditace a rozšíření nabídky

Nové akreditované metody v nabídce společnosti ALS Czech Republic od března 2024.
Čt, 25.4.2024
ALS Czech Republic
tag
share
more
MISA – přenosný Raman spektrometr pro analýzu potravin
Článek | Produkt

MISA – přenosný Raman spektrometr pro analýzu potravin

Ochrana spotřebitelů pomocí nejnovějších technologií v oblasti testování potravin.
Čt, 5.1.2023
Metrohm Česká republika
tag
share
more
Analýza reziduí ethylenoxidu a 2-chlorethanolu v potravinách pomocí GC-MS/MS
Článek | Aplikace

Analýza reziduí ethylenoxidu a 2-chlorethanolu v potravinách pomocí GC-MS/MS

Možnosti využití plynového chromatografu Thermo TRACE 1610 ve spojení s GC-MS/MS systémem Thermo TSQ 9610 pro analýzu reziduí ethylenoxidu a 2-chlorethanolu ve vzorcích potravin.
Út, 22.11.2022
Pragolab
tag
share
more
Konference Bezpečnost potravin 2022 (on-line)
Článek | Nejbližší akce

Konference Bezpečnost potravin 2022 (on-line)

Společnost Shimadzu a její partneři MERCK a New Food Vám i letos přinášejí jedinečnou jednodenní konferenci zaměřenou na téma bezpečnosti potravin (on-line).
Út, 15.11.2022
SHIMADZU Handels GmbH - organizační složka
tag
share
more
Analýza PBDE v environmentálních a potravinových matricích pomocí GC-MS/MS TSQ 9610
Článek | Aplikace

Analýza PBDE v environmentálních a potravinových matricích pomocí GC-MS/MS TSQ 9610

Ukázka výkonnosti Thermo Scientific TSQ 9610 na bázi trojitého kvadrupólu s GC TRACE 1610 pro stanovení polybromovaných difenyletherů (PBDE) ve vzorcích životního prostředí a potravin.
Čt, 10.11.2022
Pragolab
tag
share
more
Lepší cílená a necílená analýza reziduí pesticidů: Rychlé a flexibilní hledání analytů pro GC-MS a GCxGC-MS
Článek | Aplikace

Lepší cílená a necílená analýza reziduí pesticidů: Rychlé a flexibilní hledání analytů pro GC-MS a GCxGC-MS

Aplikace a záznam přednášky o výhodách LECO Pegasus BT TOF MS a kombinace kvantitativní a kvalitativní analýzy z jednoho nástřiku bez ztráty citlivosti.
Čt, 11.8.2022
LECO
tag
share
more
Hodnocení lahodnosti umělého masa
Článek | Produkt

Hodnocení lahodnosti umělého masa

Jak interpretovat vůni pečeného kuřátka nebo chuť masových kuliček? Aplikace a řešení pro komplexní analýzu vůní, chutí, textury nebo monitorování buněčných kultur umělých náhražek masa.
Út, 10.5.2022
SHIMADZU Handels GmbH - organizační složka
tag
share
more
Další projekty
LCMS
ICPMS
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.