GCMS novinky se zaměřením na potraviny | LabRulez GCMS


Článek | Produkt

MISA – přenosný Raman spektrometr pro analýzu potravin

Ochrana spotřebitelů pomocí nejnovějších technologií v oblasti testování potravin.

Článek | Aplikace

Analýza reziduí ethylenoxidu a 2-chlorethanolu v potravinách pomocí GC-MS/MS

Možnosti využití plynového chromatografu Thermo TRACE 1610 ve spojení s GC-MS/MS systémem Thermo TSQ 9610 pro analýzu reziduí ethylenoxidu a 2-chlorethanolu ve vzorcích potravin.

Článek | Nejbližší akce

Konference Bezpečnost potravin 2022 (on-line)

Společnost Shimadzu a její partneři MERCK a New Food Vám i letos přinášejí jedinečnou jednodenní konferenci zaměřenou na téma bezpečnosti potravin (on-line).

Článek | Aplikace

Analýza PBDE v environmentálních a potravinových matricích pomocí GC-MS/MS TSQ 9610

Ukázka výkonnosti Thermo Scientific TSQ 9610 na bázi trojitého kvadrupólu s GC TRACE 1610 pro stanovení polybromovaných difenyletherů (PBDE) ve vzorcích životního prostředí a potravin.

Článek | Aplikace

Lepší cílená a necílená analýza reziduí pesticidů: Rychlé a flexibilní hledání analytů pro GC-MS a GCxGC-MS

Aplikace a záznam přednášky o výhodách LECO Pegasus BT TOF MS a kombinace kvantitativní a kvalitativní analýzy z jednoho nástřiku bez ztráty citlivosti.

Článek | Produkt

Hodnocení lahodnosti umělého masa

Jak interpretovat vůni pečeného kuřátka nebo chuť masových kuliček? Aplikace a řešení pro komplexní analýzu vůní, chutí, textury nebo monitorování buněčných kultur umělých náhražek masa.

Článek | Aplikace

Plynová chromatografie s hmotnostní detekcí Agilent: partner a řešení pro Vaši potravinářskou laboratoř

Přinášíme Vám přehled aktuálních GC/MS a GC/MS/MS aplikací v oblasti analýzy potravin. Naleznete zde ty správné postupy a metody, jak řešit Vaše analytická zadání.

Článek | Produkt

Inovativní analýza potravin na bázi SICRIT® technologie

Mít funkční a ověřené postupy pro analýzu potravin je nutností. Plně automatizovaná analýza založená na SICRIT® technologii přináší reprodukovatelné a citlivé výsledky zcela bez chromatografie.

Článek | Potraviny

Nejlepší pivo je to, které si uvařím sám, říká prof. Pavel Dostálek

Profesor Pavel Dostálek obdržel koncem září Cenu Františka Ondřeje Poupěte za přínos pivovarství, sladařství a návazným odvětvím. Prof. Dostálek vystudoval VŠCHT v Praze, obor Kvasná chemie a bioinženýrství.

Video | Akademie

Stanovení koncentrace kofeinu v nápoji pomocí LC-PDA-MS systému

Na dnešním cvičení budeme stanovovat koncentraci kofeinu v kávě espresso s využitím kapalinové chromatografie a hmotnostní a spektrofotometrické detekce.