Use of Modern Analytical SPDE and TDAS Methods for the Analysis of Sulphur Volatile Flavors
Vědecké články | 2011 | Kvasný průmyslInstrumentace
GC, GC/MSD, SPME, GC/SQ
ZaměřeníPotraviny a zemědělství
VýrobceThermo Fisher Scientific, CTC Analytics
Klíčová slovasirných, spde, tdas, látek, těkavých, stanovení, moderních, sulphur, při, využití, metod, byly, automatizované, analytických, desorpci, zakoncentrování, volatile, metody, extrakci, následnému, sirné, substances, porovnávány, dynamická, space, head, separovány, desorption, vybavení, kapilární, spojení, flame, metodou, látky, byl, pro, metoda, needle, sorbents, dynamic, kovaným, nabíráním, nasorbovanými, spolupodílejí, technial, termic, microextraction, determination, dopravovány, tepelnou
Podobná PDF
Optimization of Determination of Dimethyl Sulfide in Wort and Beer
2017|Thermo Fisher Scientific|Vědecké články
Kvasny Prum. 63 / 2017 (3) Optimalizace stanovení obsahu dimethylsulfidu v mladině a pivu 121 DOI: 10.18832/kp201714 Optimalizace stanovení obsahu dimethylsulfidu v mladině a pivu Optimization of Determination of Dimethyl Sulfide in Wort and Beer Zdeněk SVOBODA, Renata MIKULÍKOVÁ, Sylvie…
Klíčová slova
dms, dmsmladině, mladiněobsahu, obsahudimethylsulfidu, dimethylsulfidustanovení, stanovenípivu, pivuoptimalizace, optimalizacesirných, sirnýchsulphur, sulphurheadspace, headspacefpd, fpdflame, flamelátek, látekvolatile, volatilemladiny
Possibilities of Utilization of Modern Sample Preparation Methods for Gas Chromatographic Analysis of Beverages and Especially beer. Part I. – Literature Review
2010||Vědecké články
358 K VA S N Y P RU M . roč. 56 / 2010 – číslo 9 Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů … Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické…
Klíčová slova
pivo, pivobeer, beerdetektor, detektorvzorek, vzorekanalyty, analytydms, dmsvíno, vínoextrakce, extrakceecd, ecdliteratura, literaturafid, fidaplikace, aplikacemicroextraction, microextractionvzorků, vzorkůtěkavé
DETERMINATION OF METHIONINE IN MALT
2009|Thermo Fisher Scientific|Vědecké články
310 KVASNÝ PRŮMYSL roč. 55 / 2009 – číslo 11–12 STANOVENÍ METHIONINU VE SLADU DETERMINATION OF METHIONINE IN MALT RENATA MIKULÍKOVÁ, ZDENĚK SVOBODA, KAROLÍNA BENEŠOVÁ, SYLVIE BĚLÁKOVÁ Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, Sladařský ústav, Mostecká 7, CZ-614 00 Brno Research…
Klíčová slova
methioninu, methioninumethionine, methioninesladu, sladukvasný, kvasnýprůmysl, průmyslmalt, maltbojos, bojosbyla, bylasirných, sirnýchvoda, vodamalts, maltsdimethyl, dimethylbrani, branihrubèice, hrubèicehrubčice
Possibilities of Utilization of Modern Sample Preparation Methods for Gas Chromatographic Analysis of Beverages and especially Beer. Part II. – Stir Bar Sorptive Extraction
2010|GERSTEL|Vědecké články
KP10_390_395 10/18/10 12:52 PM Stránka 390 390 K VA S N Y P RU M . roč. 56 / 2010 – číslo 10 Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze … Možnosti využití moderních metod…
Klíčová slova
sorptive, sorptivepdms, pdmsplynově, plynověmoderních, moderníchpro, prostir, stirvyužití, využitípřípravy, přípravytyčince, tyčincemožnosti, možnostimíchací, míchacísbse, sbseanalýze, analýzepři, přibar