Virtual Food Analysis Summit 2022
4. říjen 2022|13:30 (CEST)
Zvláštní pozornost je věnována studiím zabývajícím se interakcemi/degradacemi jednotlivých složek potravin, což může vést ke změnám nutriční hodnoty a/nebo senzorických vlastností. Velká část výzkumu se soustředí na hodnocení vlivu životního prostředí na člověka, hodnocení cest expozice různým skupinám látek, především v rámci lidského biologického monitoringu. V posledních letech jsou v rámci interdisciplinárního výzkumu aplikovány tzv. „omics“ technologie při posuzování in vivo/in vitro účinků vyvolaných biologicky aktivními látkami (zdraví prospěšnými, i toxickými).
Přehled publikací v knihovně LabRulezGCMS
Přehled publikací v knihovně LabRulezLCMS
Na Ústavu analýzy potravin a výživy je možné studovat bakalářský, magisterský i doktorský studijní program.
Forenzní analýza a analýza potravin - Chemie a analýza potravin a výživa
Forenzní analýza a analýza potravin - Forenzní analýza
Ústav analýzy potravin a výživy se věnuje zejména výzkumu chemické bezpečnosti potravin a kvalitě a autenticitě potravin (odhalování falšování potravin).
Vývoj nových pokročilých postupů pro analýzu různých skupin kontaminantů v potravinách, krmivech a vzorcích životního prostředí; výzkum preventivních opatření a strategií vedoucích k jejich minimalizaci:
Procesní kontaminanty, Antinutriční látky
Implementace nových analytických postupů pro charakterizaci a klasifikaci: