Determination of Short Chain Fatty Acids Isomers, the sensory active products of hops aging, in Beer
Vědecké články | 2013 | Kvasný průmyslInstrumentace
GC/MSD, GC/SQ
ZaměřeníPotraviny a zemědělství
VýrobceThermo Fisher Scientific
Klíčová slovabeer, kyselin, fid, mastných, kyselina, nižších, chmele, acids, contents, pokusných, fatty, acid, isomers, pivo, chain, older, pomocí, metoda, bitter, isovalerové, staršího, várek, hops, při, hořká, kapilárního, propanová, kvantitativním, kyseliny, fresh, isomáselná, short, kapronová, valerová, propionic, butyric, decoction, kaprinová, kaprylová, spe, bylo, byla, výsledky, jejich, stanovení, využita, plynového, selektivní, pevné, capric
Podobná PDF
Determination of Fatty Acids in Beer by Fast Routine Analyse
2013||Vědecké články
58 Kvasny prum. 59 / 2013 (3) Stanovení mastných kyselin v pivu rychlou, rutinní metodou Stanovení mastných kyselin v pivu rychlou, rutinní metodou Determination of Fatty Acids in Beer by Fast Routine Analyse Tomáš HORÁK, Jiří ČULÍK, Marie JURKOVÁ, Pavel…
Klíčová slova
kyselina, kyselinafatty, fattyacid, acidacids, acidsmastných, mastnýchkyselin, kyselinchain, chainbeer, beervnitřní, vnitřnípivu, pivustanovení, stanovenístandard, standardrsd, rsdisomáselná, isomáselnámyristová
FASTER GAS CHROMATOGRAPHY AND ITS UTILIZATION IN BREWING. PART 3. – THE DETERMINATION OF SOME LOW VOLATILE BEER FLAVOURS
2009||Vědecké články
304 KVASNÝ PRŮMYSL roč. 55 / 2009 – číslo 11–12 RYCHLEJŠÍ PLYNOVÁ CHROMATOGRAFIE A JEJÍ VYUŽITÍ V PIVOVARSTVÍ. ČÁST 3. – STANOVENÍ VYBRANÝCH SEMIVOLATILNÍCH SENZORICKY AKTIVNÍCH LÁTEK V PIVU FASTER GAS CHROMATOGRAPHY AND ITS UTILIZATION IN BREWING. PART 3. –…
Klíčová slova
kyselina, kyselinafatty, fattyacid, acidkvasný, kvasnýprůmysl, průmyslacids, acidsmastných, mastnýchprůtoková, průtokovákyselin, kyselinkonvenční, konvenčnístanovení, stanovenínosného, nosnéhopivu, pivuchain, chainvnitřní
418 K VA S N Y P RU M . roč. 56 / 2010 – číslo 11–12 Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze … Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy…
Klíčová slova
kyselina, kyselinaspme, spmesbse, sbseacid, acidacids, acidsfatty, fattymastných, mastnýchmožnosti, možnostiplynově, plynověkyselin, kyselinpřípravy, přípravymoderních, moderníchchain, chainvyužití, využitíkřivka
DETERMINATION OF LIPID CONTENT AND FATTY ACID REPRESENTATION IN BARLEY CARYOPSES AND MALT
2009|Thermo Fisher Scientific|Vědecké články
KVASNÝ PRŮMYSL roč. 55 / 2009 – číslo 11–12 315 STANOVENÍ OBSAHU LIPIDŮ A ZASTOUPENÍ MASTNÝCH KYSELIN V OBILKÁCH JEČMENE A VE SLADU DETERMINATION OF LIPID CONTENT AND FATTY ACID REPRESENTATION IN BARLEY CARYOPSES AND MALT ZDENĚK SVOBODA1, RENATA MIKULÍKOVÁ1,…
Klíčová slova
barley, barleyječmene, ječmenesladu, sladumalt, maltobilce, obilcekvasný, kvasnýprůmysl, průmyslkyselin, kyselinlipidů, lipidůcaryopses, caryopseszastoupení, zastoupenícontent, contentmastných, mastnýchextrakce, extrakceobsahu