GCMS
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.
Autor
Altium International
Je autorizovaným distributorem společnosti Agilent Technologies pro Českou republiku v oblastech chromatografie (GC, HPLC, UHPLC, kapilární elektroforéza) a hmotnostní spektrometrie (GC/MS, LC/MS, CE/MS), disolučních aparátů, molekulární (UV-Vis, UV-Vis-NIR, fluorescence, FTIR analyzátory a mikroskopy) a atomové spektroskopie (ICP-OES, ICP-MS, AAS), a v neposlední řadě také v oblasti molekulární biologie a genomiky (analýza nukleových kyselin a proteinů, microarray skenery a skla, PCR & RT-PCR, qPCR, řešení pro NGS, reagencie pro mutagenezi a klonování, sondy FISH a další).
Tagy
Článek
Produkt
Video
Logo of LinkedIn

Plynová chromatografie od Agilent Technologies

St, 9.3.2022
| Originální článek z: HPST Plynová chromatografie
Přehled řešení v oblasti plynové chromatografie od Agilent Technologies, lídra a průkopníka v oblasti GC & GC/MS s kompletní nabídkou spotřebního materiálu a zkušeného servisního a aplikačního týmu.
Video placeholder
  • Foto: HPST: Rodina chytrých plynových chromatografů Agilent
  • Video: Agilent Technologies: Agilent, Your GC Lifeline

Agilent Technologies, jakožto historický lídr a průkopník v oblasti plynové chromatografie, dnes nabízí nejširší výběr systémových řešení pro plynovou chromatografii (GC) a plynovou chromatografii s hmotnostně spektrometrickou detekcí (GC/MS), a to ruku v ruce s propracovanou uživatelskou a aplikační podporou a širokou nabídkou spotřebního materiálu.

Plynové chromatografy Agilent jsou standardně ovládány pomocí softwarových platforem OpenLAB CDS Chemstation, Workstation nebo EZChrom. Platformu OpenLAB CDS lze využít jako jeden funkční softwarový balíček pro ovládání plynových i kapalinových chromatografů.

Pro kompletní pokrytí potřeb Vaší laboratoře z hlediska analýz pomocí plynové chromatografie je v nabídce také celá řada příslušenství, jako např. dávkovací věže pro automatizaci kapalného nástřiku, autosamplery využívající techniky headspace, dávkovací ramena pro automatizaci nejen dávkování ale i úpravy vzorků (HS, SPME, pyrolýza …) a také například termální desorbéry. Zvolit lze i jednoúčelové analyzátory nakonfigurované a zoptimalizované výrobcem pro předem zvolené aplikace. S výběrem Vám velmi rádi pomůžeme.

HPST: Rodina chytrých plynových chromatografů Agilent

Plynové chromatografy Agilent 8860 a Agilent 8890 snoubí přednosti svých předchůdců (Agilent 7820A a Agilent 7890B) a revolučního přístroje Agilent Intuvo 9000. Tyto tři nejnovější plynové chromatografy využívají umělou inteligenci, moderní technologie a nové funkce, které významně zjednodušují obsluhu a údržbu a také zabraňují většině běžných problémů. Mezi tyto funkce patří:

1. Diagnostické testy spouštěné uživatelem (GC 8860, 8890, Intuvo): Uživatelské rozhraní obsahuje testy, které jsou spustitelné manuálně a slouží především pro kontrolu vybraných parametrů inletů a detektorů

2. Diagnostické testy spouštěné autonomně (GC 8890, Intuvo): Plynový chromatograf a jeho parametry mohou být také kontrolovány prostřednictvím testů, které jsou spouštěny autonomně, a to v určitých bodech analýzy.

3. Nepřetržité monitorování vnitřního systému (GC 8860, 8890, Intuvo): Plynový chromatograf pravidelně monitoruje a reportuje parametry (napětí, tlak, teplota…) vybraných modulů, mezi které patří například detektory, EPC moduly nebo topná tělesa.

4. Monitorování výkonu plynového chromatografu (GC 8890, Intuvo): GC systém je pravidelně monitorován, data jsou ukládána do vnitřní paměti a poté vyhodnocována. V případě, že získané výsledky (retenční čas, plocha píku, výška píku, tvar píku, šum, rozlišení…) se nacházejí mimo povolené rozmezí, je právě probíhající sekvence zastavena, a to z důvodu zabránění ztráty dalších vzorků.

5. Včasná údržba – Early Maintenance Feedback (EMF) (GC 8860, 8890, Intuvo): GC systém sleduje životnost spotřebního materiálu, a to v závislosti na počtu provedených analýz a také doby použití. Příčinou velkého množství problémů je nadužívání spotřebního materiálu, a to především sept či linerů. V případě překročení doporučených hodnot systém vydá upozornění a doporučí výměnu, čímž se zabrání potencionálním problémům. Tato funkce zároveň zabrání i zbytečným výměnám sept či linerů, které některé laboratoře provádí v určitých periodách rutinně, a to bez ohledu na jejich reálné využití, což zbytečně zvyšuje náklady na provoz přístroje.

6. Diagnostika problémů (GC 8860, 8890, Intuvo): Systém pravidelně monitoruje vybrané parametry plynového chromatografu a v případě výskytu nějakého problému na tuto skutečnost upozorní chybovou hláškou. Diagnostické rozhraní popisuje vzniklý problém a navádí uživatele, jak běžné nedostatky prostřednictvím podrobných návodů odstranit.

7. Instrukce pro provádění údržby (GC 8860, 8890, Intuvo): Ovládací panel plynového chromatografu zobrazuje podrobně popsané postupy pro provádění běžných úkonů údržby plynového chromatografu.

Všechny tři plynové chromatografy jsou osazeny dotykovým panelem, který plnohodnotně nahrazuje dříve používané klávesnice. Většina výše uvedených funkcí pro obsluhu a údržbu přístroje je přístupná z tohoto panelu. K téměř všem funkcím, které nabízí uživatelské rozhraní dotykového panelu, lze získat přístup prostřednictvím webového rozhraní počítače nebo tabletu.

GC Agilent na portálech LabRulez (Novinky, Aplikace, Manuály, Webináře)

Agilent 8860 GC System

Agilent 8890 GC System

Agilent Intuvo 9000 GC System

Agilent 990 Micro GC System

V roce 2021 jsme představili novinku – Headspace Autosampler 8697A

8697A je prvním headspace dávkovačem od Agilentu, který má zabudované komunikační propojení s GC. Inertizované cesty průtoku vzorku nabízí ještě vyšší opakovatelnost a s ní i záruku konzistentních výsledků měření.

Svou střední kapacitou zásobníku na 48 vialek ideálním kompromisem pro laboratoře, které analyzují větší množství vzorků, ale pro 111 pozicový headspace sampler 7697A by neměly dostatečné vytížení… Zjistěte o něm více.

O nové generaci plynových chromatografů jste se mohli v loňském roce více dozvědět z našich webinářů nebo jste si o jejich inovativních funkcích mohli přečíst v produktových či aplikačních článcích.

Záznamy webinářů

Inteligentní generace plynových chromatografů Agilent (záznam CZ webináře)

HPST: Inteligentní generace plynových chromatografů Agilent (záznam CZ webináře)

V rámci série webinářů pro farmaceutický průmysl jsme do cyklu zařadili i přednášku Inteligentní generace plynových chromatografů Agilent, jejímž cílem bylo seznámit s vlastnostmi, parametry a chytrými funkcemi poslední generace plynových chromatografů Agilent 8890, 8860 a Intuvo.

Jak zabudovaný procesor, rozšířená paměť a přes 220 vnitřních sensorů Vám usnadní práci a umožní přenechat některá rozhodnutí na Vašem chytrém GC. Jaké jsou výhody vzdáleného připojení k LCD displeji, které dává možnost ovládat chromatograf odkudkoliv i mimo laboratoř a zvýšit tak její produktivitu.

Záznam přednášky můžete zhlédnout také přímo na YouTube ZDE - přednáška začíná na 38:40 minutě a trvá 15 minut.

Nový Agilent Headspace 8697

V rámci našeho podzimního semináře Novinky a trendy Agilent Technologies jste měli možnost zhlédnout přednášku Nový Agilent Headspace 8697.

Nový headspace dávkovač 8697A nabízí veškeré ověřené kvality generace 7697A, ale i něco navíc... více Vám o jeho funkcích a možnostech propojení s plynovými chromatografy Agilent řekne Daniel Sander, záznam k dispozici na YouTube ZDE.

HPST: Agilent HeadSpace 8697 8860 + Intuvo

A také jsme o našich GC systémech Agilent psali…

V případě zájmu o další informace kontaktujte produktového specialistu Daniela Sandera, ([email protected])

Altium International
 

Mohlo by Vás zajímat

OMNIS NIRS

Brožury a specifikace
| 2024 | Metrohm
Instrumentace
NIR Spektroskopie, Software
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Ostatní

PEGASUS BTX Series

Brožury a specifikace
| 2024 | LECO
Instrumentace
GC/MSD, GC/TOF
Výrobce
LECO
Zaměření
Ostatní

Mass Spectra of Designer Drugs 2024

Brožury a specifikace
| 2024 | Wiley
Instrumentace
GC/MSD, Software
Výrobce
Wiley
Zaměření
Klinická analýza, Forenzní analýza a toxikologie

Analysis of Phthalate with Hydrogen Carrier Gas

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, GC/SQ
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí

Identification of Dairy and Plant-Based Milks by Agilent Resolve Raman Spectroscopy

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
RAMAN Spektrometrie
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Potraviny a zemědělství
 

Podobné články


Článek | Produkt

Bojí se Váš vzorek cestovat? Nabízíme bezpečné řešení pro jeho přepravu.

ALS Tribology Europe přichází s nabídkou odolných přepravních kufrů typu „Flight CASE“ s pěnovou výplní pro 24 nebo 45 vzorků (oleje či paliva).
ALS Czech Republic
more

Článek | Webináře

Unveiling a Connection That Matters - OpenLab 2.8

Jedinečný webinář na téma nejnovější verze softwaru OpenLab se koná dne 23.4.2024 a který zajišťuje bezproblémovou migraci ze starších systémů.
Altium International
more

Článek | Různé

Mezníky AI: Od Turingova stroje k ChatGPT

Počátky vývoje umělé inteligence (AI) úzce souvisejí s vývojem výpočetní techniky a je možné je sledovat zhruba od 40. let 20. století. Pojďme se podívat na mezníky AI.
Univerzita Karlova
more

Článek | Nejbližší akce

25. Škola MS 2024 - pozvánka a registrace

Milí příznivci hmotnostní spektrometrie, s velkým potěšením Vás zveme na 25. ročník Školy hmotnostní spektrometrie, který se uskuteční ve dnech 9. – 13. září 2024 v hotelu Horal ve Špindlerově Mlýně.
Škola hmotnostní spektrometrie
more
 

Mohlo by Vás zajímat

OMNIS NIRS

Brožury a specifikace
| 2024 | Metrohm
Instrumentace
NIR Spektroskopie, Software
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Ostatní

PEGASUS BTX Series

Brožury a specifikace
| 2024 | LECO
Instrumentace
GC/MSD, GC/TOF
Výrobce
LECO
Zaměření
Ostatní

Mass Spectra of Designer Drugs 2024

Brožury a specifikace
| 2024 | Wiley
Instrumentace
GC/MSD, Software
Výrobce
Wiley
Zaměření
Klinická analýza, Forenzní analýza a toxikologie

Analysis of Phthalate with Hydrogen Carrier Gas

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, GC/SQ
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí

Identification of Dairy and Plant-Based Milks by Agilent Resolve Raman Spectroscopy

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
RAMAN Spektrometrie
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Potraviny a zemědělství
 

Podobné články


Článek | Produkt

Bojí se Váš vzorek cestovat? Nabízíme bezpečné řešení pro jeho přepravu.

ALS Tribology Europe přichází s nabídkou odolných přepravních kufrů typu „Flight CASE“ s pěnovou výplní pro 24 nebo 45 vzorků (oleje či paliva).
ALS Czech Republic
more

Článek | Webináře

Unveiling a Connection That Matters - OpenLab 2.8

Jedinečný webinář na téma nejnovější verze softwaru OpenLab se koná dne 23.4.2024 a který zajišťuje bezproblémovou migraci ze starších systémů.
Altium International
more

Článek | Různé

Mezníky AI: Od Turingova stroje k ChatGPT

Počátky vývoje umělé inteligence (AI) úzce souvisejí s vývojem výpočetní techniky a je možné je sledovat zhruba od 40. let 20. století. Pojďme se podívat na mezníky AI.
Univerzita Karlova
more

Článek | Nejbližší akce

25. Škola MS 2024 - pozvánka a registrace

Milí příznivci hmotnostní spektrometrie, s velkým potěšením Vás zveme na 25. ročník Školy hmotnostní spektrometrie, který se uskuteční ve dnech 9. – 13. září 2024 v hotelu Horal ve Špindlerově Mlýně.
Škola hmotnostní spektrometrie
more
 

Mohlo by Vás zajímat

OMNIS NIRS

Brožury a specifikace
| 2024 | Metrohm
Instrumentace
NIR Spektroskopie, Software
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Ostatní

PEGASUS BTX Series

Brožury a specifikace
| 2024 | LECO
Instrumentace
GC/MSD, GC/TOF
Výrobce
LECO
Zaměření
Ostatní

Mass Spectra of Designer Drugs 2024

Brožury a specifikace
| 2024 | Wiley
Instrumentace
GC/MSD, Software
Výrobce
Wiley
Zaměření
Klinická analýza, Forenzní analýza a toxikologie

Analysis of Phthalate with Hydrogen Carrier Gas

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, GC/SQ
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí

Identification of Dairy and Plant-Based Milks by Agilent Resolve Raman Spectroscopy

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
RAMAN Spektrometrie
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Potraviny a zemědělství
 

Podobné články


Článek | Produkt

Bojí se Váš vzorek cestovat? Nabízíme bezpečné řešení pro jeho přepravu.

ALS Tribology Europe přichází s nabídkou odolných přepravních kufrů typu „Flight CASE“ s pěnovou výplní pro 24 nebo 45 vzorků (oleje či paliva).
ALS Czech Republic
more

Článek | Webináře

Unveiling a Connection That Matters - OpenLab 2.8

Jedinečný webinář na téma nejnovější verze softwaru OpenLab se koná dne 23.4.2024 a který zajišťuje bezproblémovou migraci ze starších systémů.
Altium International
more

Článek | Různé

Mezníky AI: Od Turingova stroje k ChatGPT

Počátky vývoje umělé inteligence (AI) úzce souvisejí s vývojem výpočetní techniky a je možné je sledovat zhruba od 40. let 20. století. Pojďme se podívat na mezníky AI.
Univerzita Karlova
more

Článek | Nejbližší akce

25. Škola MS 2024 - pozvánka a registrace

Milí příznivci hmotnostní spektrometrie, s velkým potěšením Vás zveme na 25. ročník Školy hmotnostní spektrometrie, který se uskuteční ve dnech 9. – 13. září 2024 v hotelu Horal ve Špindlerově Mlýně.
Škola hmotnostní spektrometrie
more
 

Mohlo by Vás zajímat

OMNIS NIRS

Brožury a specifikace
| 2024 | Metrohm
Instrumentace
NIR Spektroskopie, Software
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Ostatní

PEGASUS BTX Series

Brožury a specifikace
| 2024 | LECO
Instrumentace
GC/MSD, GC/TOF
Výrobce
LECO
Zaměření
Ostatní

Mass Spectra of Designer Drugs 2024

Brožury a specifikace
| 2024 | Wiley
Instrumentace
GC/MSD, Software
Výrobce
Wiley
Zaměření
Klinická analýza, Forenzní analýza a toxikologie

Analysis of Phthalate with Hydrogen Carrier Gas

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, GC/SQ
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí

Identification of Dairy and Plant-Based Milks by Agilent Resolve Raman Spectroscopy

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
RAMAN Spektrometrie
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Potraviny a zemědělství
 

Podobné články


Článek | Produkt

Bojí se Váš vzorek cestovat? Nabízíme bezpečné řešení pro jeho přepravu.

ALS Tribology Europe přichází s nabídkou odolných přepravních kufrů typu „Flight CASE“ s pěnovou výplní pro 24 nebo 45 vzorků (oleje či paliva).
ALS Czech Republic
more

Článek | Webináře

Unveiling a Connection That Matters - OpenLab 2.8

Jedinečný webinář na téma nejnovější verze softwaru OpenLab se koná dne 23.4.2024 a který zajišťuje bezproblémovou migraci ze starších systémů.
Altium International
more

Článek | Různé

Mezníky AI: Od Turingova stroje k ChatGPT

Počátky vývoje umělé inteligence (AI) úzce souvisejí s vývojem výpočetní techniky a je možné je sledovat zhruba od 40. let 20. století. Pojďme se podívat na mezníky AI.
Univerzita Karlova
more

Článek | Nejbližší akce

25. Škola MS 2024 - pozvánka a registrace

Milí příznivci hmotnostní spektrometrie, s velkým potěšením Vás zveme na 25. ročník Školy hmotnostní spektrometrie, který se uskuteční ve dnech 9. – 13. září 2024 v hotelu Horal ve Špindlerově Mlýně.
Škola hmotnostní spektrometrie
more
Další projekty
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.